Σύμη: Σήμερα πιστεύουν ότι θα βρουν τον παρουσιαστή του BBC - Τα αναπάντητα ερωτήματα

Από την Τετάρτη το απόγευμα αγνοείται ο 67χρονος Βρετανός παρουσιαστής του BBC. Σε ποια σημεία του νησιού της Σύμης στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του.
Σύμη: Σήμερα πιστεύουν ότι θα βρουν τον παρουσιαστή του BBC - Τα αναπάντητα ερωτήματα
2'

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Michael Mosley, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου.

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τον λόγο που αποφάσισε να φύγει από την παραλία όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του και φιλικό ζευγάρι ενώ πλέον οι έρευνες στρέφονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο με τις Αρχές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πιστεύουν ότι σήμερα θα τον βρουν και οι έρευνες θα λήξουν.

Τα τέσσερα παιδιά του παρουσιαστή έχουν φτάσει ήδη στο νησί ενώ η σύζυγός του είναι συνεχώς σε επικοινωνία με τις Αρχές για να βοηθήσει στις έρευνες.

Τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε κάμερες

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αστυνομικών Δωδεκανήσου, κ. Ανδρουλάκη έγινε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η εξαφάνιση ενώ στις έρευνες συνδράμουν εθελοντές και δυνάμεις από την Αθήνα και τη Ρόδο. Έχει γίνει χαρτογράφηση, ωστόσο δεν υπάρχει η διαδρομή που επέλεξε να ακολουθήσει. Πλέον έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένη περιοχή η οποία είναι δύσβατη με θερμοκρασίες πολύ υψηλές λόγω του εδάφους. «Εκτιμώ ότι σήμερα επειδή έχουμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή που θα σαρώσουν, θα έχουμε αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Δήμαρχος Σύμης, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι στο Πέδι είναι ο τόπος που γίνονται οι έρευνες από την πρώτη στιγμή. Η ασφάλεια είδε από τις κάμερες ότι σκοπός δεν ήταν να επιστρέψει στον γιαλό αλλά να πάει στην απέναντι πλευρά και να επισκεφθεί την παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπου το μονοπάτι για εκεί είναι αρκετά δύσβατο και μπορεί να άγγιξε την Πέμπτη τους 46 βαθμούς.

Τα ερωτήματα που παραμένουν είναι τα εξής: γιατί έφυγε μόνος του και δεν κρατούσε κινητό; Γιατί δεν έκανε στάση στο Πέδι παρά μόνο συνέχισε την πορεία του προς την Αγία Μαρίνα με τέτοιες καιρικές συνθήκες;

«Χθες φύγαμε στη 1 τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί κατέληξαν ότι είναι σε εκείνο το σημείο απέναντι, γιατί εκεί τον είδε τελευταία φορά η κάμερα. Κάπου εκεί πρέπει να είναι πιστεύουν ότι σήμερα θα τελειώσει. Εύχομαι να βρεθεί ζωντανός», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Είναι λυπηρό αυτό που γίνεται. Έχουμε ποιοτικό τουρισμό. Δεν υπάρχει θέμα εγκληματικότητας», τόνισε για το νησί ενώ έκανε λόγο για μια άτυχη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερώσει τις αρχές της Τουρκίας για την εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή ενώ ήδη τις τελευταίες ώρες στο νησί βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας Ρόδου οι οποίοι ερευνούν κάθε σενάριο για την τύχη του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή