Συναγερμός στην Κρήτη - Τραυματίστηκε σοβαρά 12χρονη σε παιδική χαρά

Σοβαρή καταγγελία από τους γονείς του παιδιού
Συναγερμός στην Κρήτη - Τραυματίστηκε σοβαρά 12χρονη σε παιδική χαρά
2'

Το μεσημέρι της Πέμπτης 06/06/2024 κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής σημειώθηκε ατύχημα.

Ειδικότερα, ένα 12χρονο κορίτσι, η Μαλένα, μαθήτρια της Στ' Δημοτικού έπεσε από το μονόζυγο της παιδικής χαράς που βρισκόταν σε χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων και χτύπησε σοβαρά στο κάτω άκρο σύμφωνα με αναγνώστρια του neakriti.gr.

Σύμφωνα με την ίδια, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής της σχολικής μονάδας που ήταν συνοδοί της σχολικής εκδρομής. Η λάθος εκτίμηση (πόνος, αδυναμία άκρου, οίδημα) από τους παρευρισκομένους και η υποβάθμιση της κατάστασης του τραύματος σε μια απλή κάκωση του οστού παρατείναν τον πόνο του παιδιού και συνέβαλαν στην λάθος απόφαση μετακίνησης του παιδιού μέσω του λεωφορείου στην σχολική μονάδα. Από το μέρος της διεύθυνσης του σχολείου υπήρξαν σοβαρές παραλείψεις, δεν διακομίστηκε το παιδί στο Κ.Υ. ώστε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες για την σωστή αντιμετώπιση του τραύματος.

Οι γονείς παρέλαβαν μετά από μιάμιση ώρα το παιδί από την σχολική μονάδα και το μετέφεραν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο όπου και διαπιστώθηκε από τον χειρουργό ορθοπεδικό η ύπαρξη τριών καταγμάτων στην περιοχή της ποδοκνημικής σε θέση που απαιτεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση.

Οι γονείς του παιδιού καταγγέλλουν, ότι η παιδική χαρά στερείται τεχνικών προδιαγραφών και ασφαλείας των παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, στην παιδική χαρά δεν είχε τοποθετηθεί τάπητας ασφαλείας ο οποίος εκτονώνει τις όποιες πτώσεις από το μονόζυγο. Επίσης, ήταν ακατάλληλο για χρήση διότι οι βίδες δεν σταθεροποιούσαν το μονόζυγο στο έδαφος με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία το παιδί κατά το πέρασμα από την μια δοκό στην επόμενη και να προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχετική σήμανση για την ύπαρξη ελαττώματος ή την ακαταλληλότητα της χρήσης του συγκεκριμένου οργάνου, αποδεικνύει την αμέλεια από τους υπεύθυνους που όφειλαν να επιδείξουν τη δέουσα επιμέλεια και να ελέγξουν την ασφάλεια του χώρου και να απαγορεύσουν τη χρήση αυτού από τους μαθητές. Οι ιδιοκτήτες του χώρου εστίασης αλλά και ο δήμος είναι αρμόδιοι για την αλλά και ο δήμος είναι αρμόδιοι για την ορθή συντήρηση της παιδικής χαράς και την ασφαλή παραμονή των επισκεπτών, καταλήγει η αναγνώστρια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή