ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ

Σύμη: Η σορός του Μόσλεϊ εντοπίστηκε από την κάμερα - Ο δήμαρχος του νησιού περιγράφει στο Newsbomb

Το χειρότερο σενάριο για τον βρετανό παρουσιαστή που χάθηκε στη Σύμη έγινε πραγματικότητα, με τη σορό να εντοπίζεται το πρωί της Κυριακής, έπειτα από πέντε ημέρες ερευνών.

Σύμη: Η σορός του Μόσλεϊ εντοπίστηκε από την κάμερα - Ο δήμαρχος του νησιού περιγράφει στο Newsbomb
3'

Ήταν σχεδόν αδύνατο για τις Αρχές, που ερευνούσαν εξονυχιστικά κάθε πιθανό σημείο εντός και γύρω από τη Σύμη, να εντοπίσουν τη σορό του άτυχου Βρετανού παρουσιαστή, από το συγκεκριμένο δύσβατο σημείο. Μάλιστα, από την περιοχή είχε περάσει και το ελικόπτερο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, ο εντοπισμός έγινε από κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου, που βρισκόταν μαζί με άλλους Έλληνες δημοσιογράφους κοντά στο σημείο. Ο οπερατέρ με το μέγιστο zoom στην κάμερα κατέγραψε τη μακάβρια εικόνα, ωστόσο εκείνη τη στιγμή κανείς δεν αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται.

Λίγο αργότερα, όμως, και στο έλεγχο του οπτικού υλικού, φάνηκε ότι πρόκειται για την σορό... Ο άτυχος παρουσιαστής βρέθηκε δίπλα σε φράχτη δέκα μέτρα από την παραλία.

Ο δήμαρχος Σύμης μίλησε στο Newsbomb.gr και είπε ότι η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.«Το ρολόι, η μπλούζα αποδεικνύουν ότι είναι αυτός. Φτάνουν τώρα λιμεναρχείο και δυνάμεις. Περιμένουμε την αστυνομία και το λιμενικό να προβούν στον χώρο που ανεβρέθη», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σύμης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει μπροστά του ο δήμαρχος, αναφέρει ότι «Δεν έφερε χτυπήματα. Φαίνεται να κάθισε να ξεκουραστεί και εκεί λιποθύμησε».

Ο Μάικλ Μόσλεϊ φαίνεται να βρέθηκε στο τελευταίο κομμάτι της περιοχής που ψάχνουν οι δυνάμεις από προχθές. Ο δημοσιογράφος διένυσε το δύσβατο μονοπάτι που είχε προγραμματίσει και έφτασε μέχρι το τέλος, όμως δυστυχώς εκεί έχασε τη ζωή του».

«Έτσι βρήκα νεκρό τον Βρετανό παρουσιαστή» – Συγκλονίζει μάρτυρας

Ο Ηλίας Τσαβαρής, ο άνθρωπος που τον εντόπισε και υπεύθυνος στο beach bar κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός, μίλησε στο Mega:

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είναι να πάω να ρίξω μία ματιά. Πήγα και μύριζε πολύ, γυάλιζε και το ρολόι του και όταν πλησίασα τον είδα. Κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα. Πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω προς τα εκεί. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα. Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί. Είναι περίπου 4-5 χλμ. από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

Ο Μόσλεϊ ήταν πατέρας 4 παιδιών και διατηρούσε μία σπουδαία καριέρα ως παρουσιαστής στο BBC.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του.

Αναμένεται η σορός, αφού πρώτα ληφθούν τα πρώτα στοιχεία όπου εντοπίστηκε ο 67χρονος νεκρός, να μεταφερθεί στην Ρόδο και εκεί θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση για να αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου του.

Πώς μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ ότι βρέθηκε νεκρός ο παρουσιαστής

Με έκτακτα δελτία και αναρτήσεις τα βρετανικά ΜΜΕ αναμεταδίδουν την είδηση της ανεύρεσης της σορού του βρετανού παρουσιαστή του BBC, μετά από πολυήμερη αναζήτηση σε απόκρυμνες περιοχές της Σύμης, από όπου είχε εξαφανιστεί.

BBC

To ΒΒC στο δυναμικό του οποίου ανήκε ο Μάικλ Μόσλεϊ, αναφέρει στον τίτλο του πως Βρέθηκε πτώμα στις έρευνες για τον παρουσιαστή.

Guradian

Μάικλ Μόσλεϊ: Το πτώμα του τηλεοτπικού γιατρού εντοπίστηκε σε ελληνικό νησί, εκτιμούν οι αρχές

Mirror

Τραγικό εύρημα: Βρέθηκε σορός στις έρευνες για την εξαφάνιση του τηλεοπτικού γιατρού Μάικλ Μόσλεϊ σε δίκτυο σπηλαίων που ονομάζεται «Άβυσσος» σε ελληνικό νησί.

SkyNews

Μάικλ Μόσλεϊ: Βρέθηκε πτώμα στις έρευνες για τον παρουσιαστή στη Σύμη

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή