Σύμη: Δεν «βλέπει» εγκληματική ενέργεια ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του Μάικλ Μόσλεί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας για τον Μάικλ Μόσλεϊ
Σύμη: Δεν «βλέπει» εγκληματική ενέργεια ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του Μάικλ Μόσλεί
3'

Με πλωτό του Λιμενικού έφτασε στη Σύμη από την Ρόδο ο ιατροδικαστής για να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής από συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο βρισκόταν επάνω σε σκάφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξαιτίας της προχωρημένης σήψης είναι δύσκολο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ.

Πάντως, έως τώρα ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει αν ο 67χρονος είχε πτώση από τα βράχια, ενώ από τα λιγοστά που μπορεί να διακρίνει στη σορό δεν «βλέπει» να φέρει χτυπήματα.

Τι συνέβη στον Μάικλ Μόσλεϊ

Ο παρουσιαστής του BBC βρισκόταν στη Σύμη για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του. Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης έφυγε από την παραλία Άγιος Νικόλαος για να περπατήσει.

Την Τετάρτη οι θερμοκρασίες στην περιοχή άγγιζαν, αν δεν ξεπερνούσαν, τους 40 βαθμούς Κελσίου. Με μια σκούρα ομπρέλα, ένα καπέλο και ένα σακίδιο πλάτης έφτασε στο Πέδι και από εκεί θα πήγαινε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Μάλιστα, ο 67χρονος δεν πήρε μαζί του το κινητό τηλέφωνο, παρά μόνο το ρολόι χειρός του. Η σύζυγός του ανησυχούσε και το πρωί της Πέμπτης δήλωσε την εξαφάνισή του.

Οι Άρχες άρχισαν άμεσα τις έρευνες με drones, ελικόπτερα, εθελοντές και από θαλάσσης, χωρίς να εντοπιστεί κανένα ίχνος του. Εντοπίστηκε από τα έμπειρα μάτια καμεραμάν της ΕΡΤ που είδε να γυαλίζει το ρολόι του στην κάμερα.

Κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει την Τετάρτη να περπατά σε καλή κατάσταση στο Πέδι, πριν κατευθυνθεί προς το βουνό.

Όπως όλα δείχνουν, ο Μόσλεϊ έφτασε στον τελικό προορισμό του, στην Αγία Μαρίνα. Θέλοντας να περάσει γύρω από την περίφραξη του beach bar στην παραλία της Άγιας Μαρίνας, άρχισε να περπατά.

Άγνωστο για ποιο λόγο δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει μέχρι την παραλία. Απείχε μόλις λίγα μέτρα από το σημείο, όπου θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια, καθώς το beach bar είχε αρκετό κόσμο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Τελικά, άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον φράχτη στην Αγία Μαρίνα Σύμης.

Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Το μόνο σενάριο που φαίνεται να απομακρύνεται μέχρι στιγμής είναι αυτό της εγκληματικής ενέργειας, καθώς δεν έφερε χτυπήματα.

Το πτώμα του βρέθηκε ανάσκελα με το αριστερό χέρι στο στήθος, κοντά στην καρδιά, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Δεν αποκλείεται ωστόσο ο Μόσλεϊ να ζαλίστηκε ή να γλίστρησε και να ξεψύχησε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα, το καπέλο και το σακίδιό του, που οι Αρχές θα εξετάσουν αν όλα είναι όπως τα είχε περιγράψει η σύζυγός του, ώστε να αποκλείσουν εντελώς το ενδεχόμενο ληστείας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή