Χανιά: Μεγάλες ζημιές από τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Η πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο όλη την ημέρα για πρόληψη τυχόν αναζωπύρωσης.
Χανιά: Μεγάλες ζημιές από τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
flashnews.gr
2'

Μεγάλη πυρκαγιά «ξέσπασε» νωρίς το πρωί της Κυριακής (09/06) στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ, στο Ακρωτήρι Χανίων. Από την πυρκαγιά, ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο διαλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από άγνωστη –μέχρι στιγμής– αιτία, ενώ στο σημείο υπήρχαν περίπου 1.000 κυβικά μέτρα σκουπιδιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε λίγο μετά τις 05:00 για την πυρκαγιά στο χώρο της ΔΕΔΙΣΑ και αμέσως έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις, με 26 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Ύστερα από πολλή προσπάθεια, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ δυνάμεις θα παραμείνουν στο εργοστάσιο όλη την ημέρα για πρόληψη τυχόν αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολύ σημαντικές, αν και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία της διαλογής των απορριμμάτων σε άλλο σημείο του εργοστασίου.

Την πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης, αντιλήφθηκε ο φύλακας του εργοστασίου, ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο πυρασφάλειας και σήμανε αμέσως συναγερμός.

«Από ό,τι έχω πληροφορηθεί από την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από ανακυκλώσιμα υλικά. Πρέπει να τονίσουμε ότι –όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές– στους κάδους πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουν συμβεί κι άλλα περιστατικά, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση», τόνισε ο κ. Πατεράκης, μιλώντας στο flashnews.gr.

Όπως επεσήμανε, η ζημιά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις, φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη και μόλις σβήσει εντελώς η φωτιά, θα γίνει αποτίμηση και αμέσως θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης. Εντωμεταξύ, το εργοστάσιο θα συνεχίσει την κανονική του λειτουργία, καθώς –όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ– υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να συνεχίσει η διαλογή των απορριμμάτων σε άλλο σημείο του εργοστασίου.

Τέλος, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση. Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του εύφλεκτου των απορριμμάτων, όπως υπογράμμισε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης.

Στο σημείο μετέβη από το Ηράκλειο και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, Μιχάλης Σελινιωτάκης, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων, Γιάννης Βερυκοκίδης, όπως και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χανίων, Μανώλης Λέκκας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή