Κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα λόγω καύσωνα - Δείτε αναλυτικά

Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω καύσωνα
Κλειστά σχολεία και παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα λόγω καύσωνα - Δείτε αναλυτικά
9'

Επανεκτιμώντας την κατάσταση και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Παράλληλα αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Τονίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνει μάθημα

Η επέλαση του καύσωνα και το αυξημένο θερμοκρασιακό φορτίο οδήγησε τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών να ανακοινώσει κλειστά σχολεία για δυο μέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, σήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά διέκοψαν πρόωρα τα μαθήματά τους στις 11:30 λόγω καύσωνα. Παράλληλα, για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου αποφασίστηκε διήμερο λουκέτο σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Ειδικό Δημοτικό) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Χαλκίδα

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Ερέτρια

Με απόφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Μαντούδι

Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου για το τριήμερο Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Μετέωρα

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Κόρινθος

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στο δήμο Κορινθίων, όπως προκύπτει από απόφαση του δημάρχου.

Νάουσα

Στις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν αύριο, Τρίτη, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου Νάουσας, λόγω του επερχόμενου κύμα καύσωνα. Την σχετική απόφαση πήρε ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης

Πάτρα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας και Αυτεπιστασίας Κατερίνας Σίμου, τα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου, λόγω επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σημειώνεται πως κλειστά θα παραμείνουν στις 12 και 13 Ιουνίου τα σχολεία στην Αιγιάλεια σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Λάρισα

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων στη Λάρισα, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη στον δήμο Λάρισας λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών, όπως ανακοίνωσε με δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας.

«Η θερμοκρασία σήμερα αυτή τη στιγμή είναι στους 38°C . Θεωρώ ότι καλώς αποφασίσαμε χθες να αφήσουμε σήμερα τα σχολεία να λειτουργήσουν, όμως, καθώς προβλέπεται ραγδαία αύξηση πάνω από 40°C, έχουμε αποφασίσει για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας να αναστείλουμε τη λειτουργία τους για την Τετάρτη και την Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερογιώκας ενώ τόνισε ότι από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία αύξηση.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, δεν αποφασίστηκε η λειτουργία των σχολείων μέχρι τις 11:30 το πρωί, όπως συνέβη με περιφερειακές σχολικές μονάδες, καθώς θα δημιουργούσε αναστάτωση στους γονείς, οι οποίοι θα έπρεπε να παραλάβουν τα παιδιά τους στη μέση της ημέρας από το σχολείο.

Ανέφερε επιπλέον ότι τα σχολεία διαθέτουν ανεμιστήρες, αλλά όχι κλιματιστικά, όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διευθετηθεί λόγω της συνεχούς αύξησης της θερμοκρασίας λόγω κλιματικής αλλαγής.

Χανιά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στην Κρήτη εξαιτίας του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Χανίων, με απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) για αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Η απόφαση ελήφθη, όπως τονίζεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Αντώνη Ι. Βαρδάκη και Μανώλη Λέκκα αντίστοιχα, έπειτα από το έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και την αναμενόμενη μεταφορά σκόνης που προβλέπεται για τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, για τα σχολεία που έχουν προγραμματισμένους τους καθιερωμένους εορτασμούς λήξης της σχολικής χρονιάς τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, συνίσταται: είτε να τους πραγματοποιήσουν μετά τις 19:30-20:00, ώστε να μην υπάρχει έντονη ζέστη ή να μεταφερθούν οι τελετές σε άλλη ημερομηνία, μετά από σχετική απόφαση της εκάστοτε σχολικής κοινότητας.

Ως προς του Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Τέλος όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) του Δήμου Χανίων, τα οποία βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, ο Δήμος Χανίων έχει φροντίσει να εξοπλιστούν με επιπλέον μέσα κλιματισμού (φορητά A/C, ανεμιστήρες κλπ), ώστε να μη διαταραχτεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών. Επίσης υπάρχει ισχυρή σύσταση, οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν -κατά το δυνατόν- σε αίθουσες που δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τον καύσωνα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πειραιάς

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Ηλιούπολη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω καύσωνα την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος με απόφαση του δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου ανακοινώνει ότι αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμέινουν κλειστά λόγω καύσωνα.

«Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη τόσο για την προστασία των μαθητών, όσο και των δασκάλων, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική.
Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μαρούσι

«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και την παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πετρούπολη

Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Πετρούπολης, αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου λόγω καύσωνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά».

Ο Δήμος ενημερώνει ότι «οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά».

Ζωγράφου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Ζωγράφου λόγω καύσωνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Με απόφαση της Δημάρχου Ζωγράφου, Τίνας Καφατσάκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) στο Δήμο Ζωγράφου, λόγω του καύσωνα που θα επικρατήσει αύριο Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή