Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός σε πολλές περιοχές

Ισχυρός σεισμός στην Αχαΐα
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός σε πολλές περιοχές
1'

Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αχαΐα. Ο σεισμός σύμφωνα με αναφορές έγινε αισθητός σε Πάτρα, Πύργο και Αμαλιάδα

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός έγινε 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαλανδρίτσας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται 20,3 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δύο σεισμοί σημειώθηκαν σήμερα και τάραξαν τους κατοίκους στην Ιστιαία Εύβοιας και στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Δύο σεισμικές δονήσεις 3,8 και 4 Ρίχτερ σειμειώθηκαν λίγο πριν τις 21:00 στη βόρεια Εύβοια. Το επίκεντρο της δόνησης είναι 4 χιλιόμετρα βόρεια των Βασιλικών, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τις τοπικές Αρχές και όπως δήλωσαν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ισχυρός σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα 4χλμ δυτικά βορειοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Σϋμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:17 και είχε ένταση 4,2 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 12χλμ.

Λίγο νωρίτερα και συγκεριμένα στις 8:57, είχει προηγηθεί σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ στο ίδιο περίπου σημείο.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 4χλμ δυτικά βορειοδυτικά του Αρκαλοχωρίου ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 12χλμ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή