Καύσωνας: Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας - Δείτε αναλυτικά πού δεν θα λειτουργήσουν

Κλειστά θα είναι σήμερα Τετάρτη αλλά και αύριο Πέμπτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω του καύσωνα.
Καύσωνας: Κλειστά σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας - Δείτε αναλυτικά πού δεν θα λειτουργήσουν
21'

Πολλοί Δήμοι στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αποφάσισαν κλείσιμο των σχολειών, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω του ισχυρού καύσωνα που πλήττει την χώρα με τις θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς να επικρατούν μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές:

Δήμος Αθηναίων

Επανεκτιμώντας την κατάσταση και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Παράλληλα αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Δήμος Θεσσαλονίκης – Πέλλας

Με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη μέχρι τις 11.30 π.μ. εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται.

Προκειμένου να μη διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός τα σχολεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. O δήμος Θεσσαλονίκης παρακαλεί τους γονείς να επικοινωνήσουν με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να δηλώσουν περιπτώσεις αδυναμίας παραλαβής των παιδιών τους στην προγραμματισμένη ώρα.

Εξάλλου, ο δήμος Πέλλας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, την Τετάρτη και την Πέμπτη, λόγω καύσωνα.

Με μειωμένο ωράριο εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσουν Τετάρτη και την Πέμπτη τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον Δήμο Καλαμαριάς.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής και της αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11.30, προκειμένου να προστατευθούν από τον καύσωνα μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Σε περίπτωση που γονείς και κηδεμόνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έκτακτο ωράριο, σε όλες τις σχολικές μονάδες θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας μέχρι τη λήξη του κανονικού ωραρίου.

Πειραιάς

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αναστέλλεται λόγω του επικείμενου καύσωνα, η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία εντός του Δήμου Πειραιά), καθώς και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης: Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άνοιξη, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 13:15 (δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα).

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, όλες οι παραπάνω σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.

Γαλάτσι

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, καθώς, σύμφωνα με όλα τα διεθνή κανάλια μετεωρολογίας, οι θερμοκρασίες στην περιοχή προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Για την Τετάρτη, η θερμοκρασία αναμένεται να κινηθεί στις ίδιες τιμές θερμοκρασίας με την Τρίτη, συνεπώς τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ηλιούπολη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω καύσωνα την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην Ηλιούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος με απόφαση του δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμέινουν κλειστά λόγω καύσωνα.

«Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη τόσο για την προστασία των μαθητών, όσο και των δασκάλων, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική.
Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηλιούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών δεν είναι υποχρεωτική.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μαρούσι

«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και την παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πετρούπολη

Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Πετρούπολης, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου λόγω καύσωνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα καθώς και των υποδείξεων της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Πετρούπολης αποφάσισε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, να παραμείνουν κλειστά».

Ο Δήμος ενημερώνει ότι «οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν σε κλιματιζόμενους χώρους, ενώ οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα διεξαχθούν κανονικά».

Ζωγράφου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Ζωγράφου λόγω καύσωνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Με απόφαση της Δημάρχου Ζωγράφου, Τίνας Καφατσάκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) στο Δήμο Ζωγράφου, λόγω του καύσωνα που θα επικρατήσει αύριο Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024».

Κορωπί

Τη διακοπή λειτουργίας λόγω καύσωνα, συνεπεία των ακραίων επικρατουσών ακραίων συνθηκών που θα επικρατήσουν την Τετάρτη, των Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών) και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, δημόσιων και ιδιωτικών που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κρωπίας.

Μοσχάτο - Ταύρος

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά την Πέμπτη.

Πέραμα

Με απόφαση του Δημάρχου Περάματος λόγω έκτακτων υψηλών θερμοκρασιών τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για Τετάρτη και την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά για την πρωινή βάρδια. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Διόνυσος

Λόγω καύσωνα αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Τετάρτη, ενώ θα λειτουργήσουν έως τις 14:00 οι παιδικοί σταθμοί.

Βριλήσσια

Την Τετάρτη αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά.

Την Πέμπτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής – αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Για την Παρασκευή η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Φιλοθέη – Ψυχικό

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Χαράλαμπου Μπονάτσου και λόγω του καύσωνα που επικρατεί, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η αναστολή αφορά ΚΑΙ τα ιδιωτικά σχολεία.

Ανοιχτές θα παραμείνουν όλες οι μονάδες Προσχολικής Αγωγής (δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί).

Ηράκλειο Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου. Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Δήμος Αχαρνών

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών και με σεβασμό στην ασφάλεια των μαθητών την Τετάρτη και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα ειδικά σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών.

Άργος

Η επέλαση του καύσωνα και το αυξημένο θερμοκρασιακό φορτίο οδήγησε τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών να ανακοινώσει κλειστά σχολεία για δυο μέρες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου αποφασίστηκε διήμερο λουκέτο σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και Ειδικό Δημοτικό) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Χαλκίδα

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Ερέτρια

Με απόφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Μαντούδι

Κλειστά σχολεία για τρεις μέρες λόγω καύσωνα και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Ειδικότερα, με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας ενημερώνει ότι διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του παιδικού σταθμού του Μαντουδίου για το τριήμερο Τρίτη 11 Ιουνίου έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Μετέωρα

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Πάτρα

Σύμφωνα με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας και Αυτεπιστασίας Κατερίνας Σίμου, τα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων, θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου, λόγω επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σημειώνεται πως κλειστά θα παραμείνουν στις 12 και 13 Ιουνίου τα σχολεία στην Αιγιάλεια σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Λάρισα

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων στη Λάρισα, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στον δήμο Λάρισας λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών, όπως ανακοίνωσε με δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας.

«Η θερμοκρασία σήμερα αυτή τη στιγμή είναι στους 38°C . Θεωρώ ότι καλώς αποφασίσαμε χθες να αφήσουμε σήμερα τα σχολεία να λειτουργήσουν, όμως, καθώς προβλέπεται ραγδαία αύξηση πάνω από 40°C, έχουμε αποφασίσει για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας να αναστείλουμε τη λειτουργία τους για την Τετάρτη και την Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερογιώκας ενώ τόνισε ότι από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία αύξηση.

Χανιά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στην Κρήτη εξαιτίας του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Χανίων, με απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Η απόφαση ελήφθη, όπως τονίζεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Αντώνη Ι. Βαρδάκη και Μανώλη Λέκκα αντίστοιχα, έπειτα από το έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς και την αναμενόμενη μεταφορά σκόνης που προβλέπεται για τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, για τα σχολεία που έχουν προγραμματισμένους τους καθιερωμένους εορτασμούς λήξης της σχολικής χρονιάς τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, συνίσταται: είτε να τους πραγματοποιήσουν μετά τις 19:30-20:00, ώστε να μην υπάρχει έντονη ζέστη ή να μεταφερθούν οι τελετές σε άλλη ημερομηνία, μετά από σχετική απόφαση της εκάστοτε σχολικής κοινότητας.

Ως προς του Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Τέλος όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) του Δήμου Χανίων, τα οποία βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, ο Δήμος Χανίων έχει φροντίσει να εξοπλιστούν με επιπλέον μέσα κλιματισμού (φορητά A/C, ανεμιστήρες κλπ), ώστε να μη διαταραχτεί το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθητών. Επίσης υπάρχει ισχυρή σύσταση, οι εξετάσεις να πραγματοποιηθούν -κατά το δυνατόν- σε αίθουσες που δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

Ηράκλειο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στο Ηράκλειο με απόφαση του δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού λόγω καύσωνα.

Συγκεκριμένα αναστέλεται η λειτουργεία των μαθημάτων σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία:

  • Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 των ολοήμερων τμημάτων
  • Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, σε όλο το σχολικό ωράριο.

Βόλος

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή νηπιαγωγεία και δημοτικά, σε όλη την έκταση του δήμου Βόλου, καθώς και το ΕΕΕΕΚ Νέας Ιωνίας, για δύο ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και των συνθηκών καύσωνα που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή.

Επίσης από τον δήμο Βόλου λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών από το ισχυρό κύμα καύσωνα, ειδικά για όσους στερούνται κλιματισμού στα σπίτια τους και για τον λόγο αυτό ο δήμος Βόλου λειτουργεί ήδη από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, τις εξής δομές:

  • Το ΚΑΠΗ Θεόφιλος, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου,
  • Το Κοινωνικό Κέντρο Αgivn Αναργύρων, Αραχώβης - Μπότσαρη.

Ακόμη αναφέρεται ότι σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για ενδεχόμενη παράταση των έκτακτων μέτρων.

Επίδαυρος

Από τον δήμο Επιδαύρου ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, λόγω των συνθηκών καύσωνα και των έκτακτων δελτίων της Πολιτικής Προστασίας.

Ερμιονίδα

Λόγω της αναμενόμενης επέλασης του κύματος καύσωνα και έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, όλες οι Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Λιβαδειά

Κλειστά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Λιβαδειά, Τετάρτη και Πέμπτη.

Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών αποφασίζοντας ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά και την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Τη διακοπή μαθημάτων και το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών και την Τετάρτη και την Πέμπτη ανακοίνωσε ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων. Ο Βρεφικός και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου καθώς και το Κ.Δ.Α.Π.Με.Α θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Λαμία

Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τροποποιείται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, καθώς και όλων των βρεφικών και παιδικών σταθμών αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, και την Τετάρτη και την Πέμπτη ως προς την ώρα αποχώρησης, η οποία ορίζεται στις 11:30 π.μ.

Θήβα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «Διακοπή των μαθημάτων λόγω καύσωνα αποφασίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων. Τη διακοπή των μαθημάτων στις 11.30 π.μ. σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων και την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω καύσωνα».

Αμφίκλεια – Ελάτεια

Στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τετάρτη και την Πέμπτη τροποποιείται ως εξής: 11:30 π.μ. από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, 11:30 π.μ. από τα Νηπιαγωγεία Αμφίκλειας και Ελάτειας, 12:00 μ.μ. από το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας και 12:00 μ.μ. από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Σιντική (Σέρρες)

Δεν θα λειτουργήσουν λόγω καύσωνα και τα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, και την Τετάρτη και την Πέμπτη σε όλο τον δήμο Σιντικής. Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος.

Νάουσα

Με απόφαση του Δημάρχου του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκου Κουτσογιάννη, την Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) και το ΕΕΕΕΚ Νάουσας θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι λόγω του επερχόμενου καύσωνα που πλήττει την χώρα μας και τον Δήμο Νάουσας.

Τύρναβος

Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι λόγω του επερχόμενου καύσωνα, τα σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα λειτουργούν έως και την Πέμπτη μέχρι τις 11:30 π.μ.

Σαλαμίνα

Απόφαση εξέδωσε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, ενημερώνοντας για την αναστολή λειτουργίας, λόγω της επέλασης του κύματος καύσωνα, όλων των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) του Δήμου, για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σαρωνικός

Κλειστά από τις 11:30 και μετά, θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη και την Πέμπτη στον Δήμο Σαρωνικού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Συγκεκριμένα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία, από Τετάρτη έως και την Πέμπτη, θα κλείνουν στις 11:30 προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Σπάρτη

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία) του Δήμου Σπάρτης, καθώς και του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ Μυστρά) την Τετάρτη και Πέμπτη, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών (καύσωνα), αποφάσισε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σπάρτης θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Λουτράκι, Περαχώρα, Άγιοι Θεόδωροι

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων), έως και την Πέμπτη. Η αναστολή λειτουργίας κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Δήμος Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Ιωάννη Μαλτέζου, ανακοινώνει την διακοπή των μαθημάτων λόγω καύσωνα, Τετάρτη και Πέμπτη. Επισημαίνεται ότι οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Άργους-Μυκηνών θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Μεγαλόπολη

Με απόφαση του Δημάρχου ανακοινώθηκε τροποποίηση ωραρίου σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μεγαλόπολης την Τετάρτη και την Πέμπτη με τα μαθήματα να ολοκληρώνονται στις 11:30.

Δήμος Μονεμβασίας

Τα σχολεία κλειστά μετά τις 11:30 στις 12 και 13 Ιουνίου

Σάμος

Με απόφαση των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του καύσωνα που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες ημέρες, σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, η αναστολή λειτουργίας αφορά όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας εκπαίδευσης, περιλαμβάνοντας τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά των Δημοτικών Ενοτήτων των Δήμων και καθώς και τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ωρωπός

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ωρωπού, την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 11.30π.μ., λόγω του επικείμενου καύσωνα

Βέροια

Στον δήμο Βέροιας τροποποιείται το ωράριο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ώρα αποχώρησης των μαθητών από τις αίθουσες ορίζεται για την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις 11:30 το πρωί.

Αίγιο

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) της Αιγιάλειας, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) του Δήμου, με απόφαση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Παιδικοί Σταθμοί, Γυμνάσια και Λύκεια στον Δήμο Αιγιαλείας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, για το χρονικό διάστημα από 12 έως και 13 Ιουνίου 2024, λόγω των έκτακτων συνθηκών και του επερχόμενου καύσωνα που καθιστά δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μικρών σε ηλικία μαθητών στο σχολείο και την αποφυγή της θερμικής καταπόνησής τους.

Λαγκαδάς

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών (καύσωνας) που θα επικρατήσουν την Τετάρτη, η Δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία) του Δήμου Λαγκαδά από τις 11:00 π.μ. και έως το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος.

Δήμος Ρήγα Φεραίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κλειστά θα παραμείνουν Τετάρτη και την Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά), καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται

Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν αυτή την εβδομάδα και της υπ’ αριθμ. Πρωτ. Φ1/64708/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αποφασίζει τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δομές του Δήμου, να παραμείνουν κλειστά την Τέταρτη και την Πέμπτη για την προστασία της υγείας των μικρών μας μαθητών και μαθητριών από τις επιβλαβείς επιπτώσεις του πρωτοφανούς για την εποχή καύσωνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή