Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα και στην Αμοργό - Πού τον ψάχνουν, η αντιδήμαρχος στο Newsbomb.gr

Η αντιδήμαρχος Αμοργού Πόπη Δεσποτίδου, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην εξαφάνιση του 59χρονου στην Αμοργό
Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα και στην Αμοργό - Πού τον ψάχνουν, η αντιδήμαρχος στο Newsbomb.gr
Κορυφώνεται το θρίλερ της εξαφάνισης του τουρίστα
Eurokinissi
2'

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές την Τρίτη 11 Ιουνίου, έπειτα από την εξαφάνιση ενός τουρίστα με υπηκοότητα από ΗΠΑ και Γαλλία, στην Αμοργό. Ο 59χρονος, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, πήγε για πεζοπορία το πρωί, και από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αμοργού Πόπη Δεσποτίδου, ο άνδρας ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί της Τρίτης πεζοπορία από την Αιγιάλη ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πινακίδα, τις 4 ώρες και 5 λεπτά.

«Ο άνδρας ξεκίνησε για πεζοπορία σε ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι, όχι τόσο δύσβατο και είναι φίλος της Αμοργού, δεν είναι η πρώτη φορά. Γνωρίζει το νησί», είπε αρχικά στο Newsbomb.gr η Πόπη Δεσποτίδου.

Οι ώρες περνούσαν δίχως ο άνδρας να δώσει σημάδια ζωής με αποτέλεσμα ο φίλος που τον φιλοξενούσε στις Κυκλάδες να ανησυχήσει και να σπεύσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

«Είχε ενημερώσει τον συνοδό του ο οποίος ενημέρωσε και τις Αρχές ότι δεν είχε φτάσει στο σημείο», ανέφερε η αντιδήμαρχος του νησιού.

Αστυνομικοί του Α.Σ. Αμοργού σε συνεργασία με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και Εθελοντών Διασωστών ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, δίχως μέχρι τώρα να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

«Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από νωρίς τα χαράματα και συνεχίζονται. Υπάρχει επιτελείο της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, αγροφύλακες και εθελοντές», σημείωσε.

Από το Α.Τ. Νάξου εστάλη αίτημα προς Εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό των δυο κινητών τηλεφώνων που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος, με τις αρχές να ευελπιστούν ότι εφόσον οι συσκευές δεν έχουν απενεργοποιηθεί ή έχουν υποστεί φθορά, θα δείξουν την τοποθεσία του άνδρα.

«Είχε δύο κινητά μαζί του, έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά είναι εκτός λειτουργίας. Η αστυνομία προσπαθεί να ανακτήσει το σήμα και να επικοινωνήσει μαζί του», εξήγησε η Πόπη Δεσποτίδου.

«Τόσο σήμερα όσο και χθες υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Ευχόμαστε να βρεθεί ο άνθρωπος και να είναι καλά στην υγεία του», σημείωσε.

Δήμαρχος Αμοργού: «Με drones οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου τουρίστα»

O δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Καραΐσκος μιλώντας στην τηλεόραση του Action για την εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα που έκανε πεζοπορία σε δύσβατο σημείο του νησιού ανέφερε: «Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες το απόγευμα. Είχε δύο κινητά και δεν απαντούσε σε κανένα, έρχεται χρόνια στο νησί μας, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή