Θείος 11χρονης για δολοφόνο: «Αν τον είχα τώρα θα τον έκοβα κομματάκια» - Τι είπε η μάνα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία 
Θείος 11χρονης για δολοφόνο: «Αν τον είχα τώρα θα τον έκοβα κομματάκια» - Τι είπε η μάνα
4'

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του θείου της 11χρονης Βασιλικής για τον καθ΄ομολογίας δράστη της δολοφονίας του παιδιού.

Είπε μεταξύ άλλων πως ο 37χρονος, που έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, είχε εξάρτηση από το καζίνο και είχε φτάσει στο σημείο να μετατρέψει σε νεκροφόρα το αυτοκίνητο που είχε πάρει χωρίς λεφτά από τον πατέρα του κοριτσιού.

«Αν τον είχα τώρα θα τον έκοβα κομματάκια», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σπαρακτική ήταν και η αντίδραση της μάνας για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δολοφόνος της Βασιλικής λίγη ώρα πριν μεταβεί στα δικαστήρια, αποκάλυψε με κάθε κυνισμό γιατί έφτασε στο σημείο να σκοτώσει την ανιψιά του. Όπως είπε, ήθελε να ασελγήσει στο παιδί, εκείνο αντιστάθηκε και το δολοφόνησε, με το ένα από τα χτυπήματα να τη βρίσκει στα ζωτικά όργανα. Μετά τη δολοφονία της Βασιλικής, ο θείος της πέταξε το κατσαβίδι σε βάλτο.

Ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας και ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκαν στην δράση του 37χρονου αλλά και το γεγονός οτι παρέμενε ελεύθερος ενώ είχε καταδικαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος τον Μάρτιο του 2017 όταν ο δράστης είχε οδηγήσει με τη βία ένα 14χρονο -τότε- κορίτσι, συγγενή της 11χρονης, σε ερημική παραλία, όπου και τη βίασε.

Υπήρχε πρόταση μάλιστα ενός εκ των τριών δικαστών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε το σκεπτικό, ωστόσο δεν… υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό για την απόφαση.

Γιάννης Γλύκας: «Δεν γνωρίζουμε πως ήταν η δικογραφία και τον άφησαν ελεύθερο»

Ο Γιάννης Γλύκας ποινικολόγος μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία αλλά και τον Άρειο Πάγο που διέταξε έλεγχο γιατί ήταν ελεύθερος ο 37χρονος.

«Οι δικαστές της έδρας πήραν μία απόφαση που μεταγενέστερα μπορεί να μην τους δικαιώνει. Δεν γνωρίζουμε πως ήταν η δικογραφία, τι στοιχεία έχει, πόσο σοβαρό ήταν το αδίκημα», ανέφερε ο Γιάννης Γλύκας.

«Το αδίκημα έχει ένα σοβαρό προβληματισμό, εκ των πραγμάτων και εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ότι ο άνδρας αυτός τέλεσε το χειρότερο έγκλημα που θα μπορούσε να τελέσει η ανθρώπινη διάσταση», πρόσθεσε.

«Δεν γνωρίζουμε αν οι ένορκοι έπαιξαν κάποιο ρόλο, κρίνεται όμως εκ του αποτελέσματος ότι η απόφαση των δικαστών ήταν λανθασμένη», τόνισε.

Μπαλάσκας: «Εκεί θα "πέσουν καμπάνες" γιατί και οι κρίνοντες κρίνονται!»

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας για τη σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία από τον θείο της ανέφερε: «Η απόφαση να είναι αυτός ο άνθρωπος έξω έχει τρελάνει την Ελλάδα. Οι τρεις δικαστίνες δεν έχουν βάλει ούτε το σκεπτικό τους αλλά ούτε και την απόφαση του Εισαγγελέα. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα».

«Θα "πέσουν καμπάνες" που τον άφησαν ελεύθερο γιατί και οι κρίνοντες κρίνονται!», υπογράμμισε.

«Ο διεστραμμένος αυτός άνδρας, γουρλώνει τα μάτια όταν βράχηκε το φόρεμα του παιδιού. Είναι ένας βαθύτατα εγκληματίας και πορωμένος άνθρωπος», συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή η απολογία του 37χρονου

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της 11χρονης σε ερημική αγροτική τοποθεσία, στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας.

Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια μετέβησαν τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, στον Πύργο, ώστε να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του 37χρονου, αλλά και να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία που προβλέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για μετάβαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας στο κτήριο της Αστυνομίας ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς κατά την διάρκεια προσαγωγής του δράστη νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από συγκεντρωμένους που επιχείρησαν να του επιτεθούν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή