Λάρισα: Οριστικό λουκέτο σε ιστορικό μπαράκι μετά από 19 χρόνια – Γιατί έκλεισε

Τίτλοι τέλους πέφτουν για ένα ιστορικό μαγαζί της Λάρισας

Λάρισα: Οριστικό λουκέτο σε ιστορικό μπαράκι μετά από 19 χρόνια – Γιατί έκλεισε
2'

Αναστολή λειτουργίας σε ένα από τα πιο γνωστά «αφτεράδικα» της πόλης, που λειτουργούσε δηλαδή από τις πρώτες πρωινές ώρες και όταν τα υπόλοιπα μπαρ έκλειναν και μέχρι το πρωί.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος «Μαντάτο» ανακαλείται εξαιτίας «βεβαιωμένων παραβάσεων» που αφορούν κατά κύριο λόγο τη μουσική. Όπως αναφέρεται δε στη σχετική απόφαση ότι «οι βεβαιωμένες παραβάσεις αφορούν κατά κύριο λόγο την παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των μουσικών οργάνων και ως εκ τούτου παραβιάζεται ένας από τους όρους της χορηγούμενης παράτασης χρήσης μουσικής. Σύμφωνα με την παρ. 2α του άρθρου 2 του ΠΔ 180/1979 η αρχή που χορηγεί την άδεια μπορεί να την αφαιρεί με απόφαση, εφόσον καταστρατηγούνται οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κοινή ησυχία, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης άδειας λειτουργίας μουσικής κτλ».

Οι βεβαιωμένες παραβάσεις είναι 19 στον αριθμό και έχουν γίνει σε βάθος εικοσαετίας, από το 2005 που άνοιξε το «Μαντάτο» δηλαδή, μέχρι και τις 25 Απριλίου που βεβαιώθηκε η τελευταία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δήμου Λαρισαίων «…προτείνεται η αφαίρεση άδει ας λειτουργίας για το ανωτέρω ΚΥΕ (σ.σ. Μαντάτο) επειδή εκδόθηκαν από το 2005 έως και στις 25-04-2024 δεκαεννέα (19) αποφάσεις για προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας και σφράγιση του καταστήματος. Βάσει του άρθρου 2 του ΠΔ 180/1979, δύναται να αφαιρεθεί οριστικά η Άδεια ίδρυσης & Λειτουργίας του καταστήματος σε περίπτωση που μετά από τρεις αποφάσεις προσωρινής αφαίρεσης βεβαιωθεί εκ νέου παράβαση των σχετικών διατάξεων εντός του έτους (σχετ β). Επίσης και με το άρθρο 15 του Σελίδα 2 από 2 Ν 4442/2016 για τα καταστήματα που υπόκεινται σε γνωστοποίηση, όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η κύρωση της προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης άδειας λειτουργίας νοείται εφεξής, η προσωρινή ή οριστική διακοπή λειτουργίας με σφράγιση αυτών από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Καθώς επίσης, όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η κύρωση της προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης της άδειας χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων, νοείται εφεξής η διοικητική πράξη του αρμόδιου οργάνου που διατάσσει την προσωρινή ή οριστική διακοπή της χρήσης αυτής», με τη δημοτική επιτροπή να αποφασίζει την οριστική παύση της λειτουργίας του καταστήματος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή