Πανελλαδικές με βεντάλιες: Δοκιμασία στον καύσωνα για χιλιάδες υποψηφίους (vid)

Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω του καύσωνα, εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πανελλαδικές με βεντάλιες: Δοκιμασία στον καύσωνα για χιλιάδες υποψηφίους (vid)
2'

«Ήταν πράγματι ταλαιπωρία, καλά που μας έφεραν μπουκαλάκια με νερό. Υπήρχε σε κάθε τάξη από ένας ανεμιστήρας. Δεν έκανε πολλή δουλειά για τόσα άτομα, αλλά και πάλι ήταν κάτι. Μετά όσοι ήθελαν… βεντάλιες» λένε στον φακό, δυο νέοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, που διαγωνίστηκαν σήμερα στην Ιστορία, στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο 7ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, στο Παγκράτι.

Τα παιδιά υποστηρίζουν ότι δεν τους δόθηκαν οδηγίες, πέρα από το ότι πρέπει να ενυδατώνονται, πίνοντας νερό, ακόμη και αν δεν διψούν. «Αν λιποθυμήσει κάποιος από τον καύσωνα τι θα γίνει; Κάποια παιδιά δεν έχουν τελειώσει και έχει περισσότερη ζέστη απ’ ό,τι πριν» λένε, αναφερόμενοι στους συνυποψηφίους τους που εκείνη την ώρα ακόμη έδιναν μάχη με το γραπτό τους. Παρά ταύτα, τα παιδιά υποστήριξαν ότι ήταν καλύτερο που δεν ανεστάλη η εξέταση του σημερινού μαθήματος, καθώς έτσι είχαν προγραμματίσει τους χρόνους τους και θα δημιουργούσε αναστάτωση η αλλαγή των ημερομηνιών.

«Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Ελάχιστα σχολεία έχουν κλιματιστικά. Και σε όσα δεν υπάρχουν ούτε ανεμιστήρες, τα παιδιά υποφέρουν» λέει από την πλευρά του ο Νίκος Παπαχρήστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). «Μιλούν όλοι για την κλιματική αλλαγή, το φαινόμενο με τους καύσωνες κάθε χρονιά θα γίνεται ολοένα και πιο σφοδρό. Θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η Πολιτεία, να μπει το χέρι στην τσέπη και να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, «οι ενδοσχολικές εξετάσεις συνεχίζονται, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επιμείνει ο καύσωνας. Θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να τις αναστείλει. Κατανοούμε ότι για τις Πανελλαδικές είναι δύσκολο, όμως για τις ενδοσχολικές μπορούν να αλλάξουν οι ημερομηνίες». Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ σημειώνει ότι «υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα με το οποίο ουδείς ασχολείται. Είναι το ζήτημα της βαθμολόγησης των γραπτών. Τα βαθμολογικά κέντρα είναι σχολεία. Τα περισσότερα από τα σχολεία δεν έχουν κλιματιστικά. Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να διορθώσουν στους 40 και πλέον βαθμούς. Η διαδικασία αυτή ήδη τρέχει. Για τα Λατινικά που έδωσαν πριν πέντε ημέρες σχεδόν τελειώνει η διόρθωση. Τα βαθμολογικά κέντρα είναι καμίνια και είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίον πρέπει να τοποθετηθούν κλιματιστικά στα σχολεία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα