Φωτιά στην Κηφισιά: Πνευμονολόγος Κατσαούνου στο Newsbomb.gr

Συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Κίνδυνος για οξεία βλάβη στο αναπνευστικό
Φωτιά στην Κηφισιά: Πνευμονολόγος Κατσαούνου στο Newsbomb.gr
2'

Εξαιτίας της έκρηξης που ξέσπασε πριν από λίγο σε εργοστάσιο με μαγειρικά σκεύη και αμέσως μετά εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στον ουρανό ένα τεράστιο «μανιτάρι» καπνού, η πνευμονολόγος Παρασκευή Κατσαούνου προχώρησε σε συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, η πνευμονολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Παρασκευή Κατσαούνου συστήνει στους πολίτες που κατοικούν ή που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο να μείνουν μέσα στα σπίτια τους διατηρώντας τα παράθυρα κλειστά. Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, διότι λόγω του αέρα, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η πορεία του πυκνού καπνού.

Σύμφωνα με την κ. Κατσαούνου η έκθεση σε καπνό, ο οποίος έχει προκληθεί από φωτιά σε μεταλλικά και πλαστικά είδη, είναι πολύ πιθανόν να αποφέρει οξεία βλάβη του αναπνευστικού.

Παράλληλα, η ίδια συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όσους πολίτες αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στο σημείο του εργοστασίου καθώς και στις γύρω περιοχές. Πρόκειται για τις μάσκες σαν αυτές που χρησιμοποιούσαν οι πολίτες κατά την περίοδο του κορονοϊού.

Επειδή όμως, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στους γύρω δρόμους, η κ. Κατσαούνου συνέστησε να μείνουν μέσα στα αυτοκίνητά τους και με κλειστά τα παράθυρα. Αν χρειάζεται, τότε ας θέσουν σε λειτουργία το A/C των ΙΧ καθώς αυτά φέρουν ειδικά φίλτρα που προστατεύουν αρκετά τους οδηγούς από την τοξικότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Κλείνοντας, να αναφερθεί πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 πυροσβεστικά οχήματα με 45 πυροσβέστες, 1 ελικόπτερο Ericson, δύο υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κανένας εργαζόμενος δεν βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή