Κρήτη: Μέτρα και ανακοινώσεις για τον καύσωνα σε Ρέθυμνο και Χανιά

Μέτρα και ανακοινώσεις για τον καύσωνα στους δήμο Κισσάμου στα Χανιά και στον δήμο Ρεθύμνου
Κρήτη: Μέτρα και ανακοινώσεις για τον καύσωνα σε Ρέθυμνο και Χανιά
1'

Ενόψει του καύσωνα που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στο Ρέθυμνο, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, ενημερώνουν ότι θέτουν και πάλι στη διάθεση όλων των συμπολιτών και επισκεπτών, την κλιματιζόμενη αίθουσα του Κεντρικού ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου 2, από τις 9 το πρωϊ έως τις 9.00 το βράδυ, απόψε το βράδυ και αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Όπως κάθε φορά, θα βρίσκονται στο χώρο στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που θα επιλέξουν το ΚΑΠΗ για την προσωρινή ανάπαυση και ανακούφισή τους από τη ζέστη.

Στο δήμο Κισσάμου στα Χανιά, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως απαγορεύονται λόγω της πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που φτάνει αύριο, ημέρα Παρασκευή 14-06-2024, στη κατάταξη 4, όλες οι περιπατητικές δραδρομές του δήμου Κισσάμου: Στο Φαράγγι Τοπολίων, στη διαδρομή Ε4 Φαλάσσαρνα - Μπάλος, στη διαδρομή προς τη Λιμνοθάλασσα Μπάλου.

Επίσης απαγορεύεται η χρήση γεωργικών μηχανημάτων σε υπαίθριο χώρο και μηχανημάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπινθήρα, όπως ο τροχός κοπής κ.ά.. Ζητάει να μην υπάρξει άναμα φωτιάς και κάθε είδους χρήση φωτιάς σε υπαίθριο χώρο, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως "με σωστή πρόληψη και συνεργασία μπορούμε να διανύσουμε μια ασφαλή αντιπυρική περίοδο".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή