Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Φωτιές σε Λάρισα, Κιλκίς και Λιβαδειά – Ήχησαν μηνύματα από το 112

Συναγερμός στην πυροσβεστική - Φωτιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Φωτιές σε Λάρισα, Κιλκίς και Λιβαδειά – Ήχησαν μηνύματα από το 112
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ένα μέτωπο φωτιάς που ξέσπασε στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων-Λάρισας στο ύψος των ΤΕΙ, ενώ στο σημείο υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας. Η φωτιά εξαπλώνεται στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Θωμά στη Λάρισα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Από τη φωτιά οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει μεγάλη έκταση της πόλης. Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Στους κατοίκους του Αγίου Θωμά Λάρισας εστάλη μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Λάρισας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στον Άγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτιά στη Λιβαδειά – Στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής

Επίσης, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά κοντά στη Λιβαδειά. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του όρους Ακόντιο. Ήδη επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ηςΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια Στερεάς.

Φωτιά στο Κιλκίς

Την ίδια ώρα, έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο Κιλκίς. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Χέρσο, ενώ επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 αεροπλανοφόρα.

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά έχει ξεσπάσει και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 5 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Πέλλα

Να σημειωθεί πως φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο πριν τις 13:00 και επί τόπου βρίσκονται 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από αέρος επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή