Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο γνωστός ποινικολόγος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Η απολογία του ενώπιον του ανακριτή ορίστηκε για αύριο Δευτέρα και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ
Δικαστήρια Ευελπίδων
Αρχείου Intime
2'

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της σύλληψης διάσημου ποινικολόγου με την κατηγορίας της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο δικηγόρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και τον παρέπεμψε στον ανακριτή όπου αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος, όσο και η 37χρονη σύζυγός του, ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στο νοσοκομείο μετά από πτώση της από τις σκάλες.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερωματα της Κυριακής, όταν ενημερώθηκε η αστυνομία από γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις και ανέφερε πως τα τραύματα της έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ φέρεται να έχει καταθέσει ότι σε ερώτηση του προς την 37χρονη αν αυτά τα τραύματα έχουν προέλθει από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η γυναίκα έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, ενώ έχει τραυματιστεί στη γλώσσα, πιθανότατα από δάγκωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία το 2017.

Η δίωξη που του είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματική και πηγές αναφέρουν πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί, ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε απαλλαγεί.

Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ

Μετά τη δημοσιοποίηση, άμεση ήταν η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , όπου ανήκει ο άνδρας, θέτοντας σε εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του.

Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι με έγγραφό του ο κ. Βερβεσος ζητεί από τον πρόεδρο του πειθαρχικού του ΔΣΑ, Ζήση Κωνσταντίνου, να διερευνήσει τα αναφερόμενα στον Τύπο περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Πλέον, ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση, προκειμένου να καταλήξει σχετικά με το αν θα «ανοίξει» πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Σημειώνεται, ότι πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα του εν λόγω δικηγόρου έχει εμπλακεί και σε άλλο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, πριν από χρόνια, υπόθεση για την οποία ωστόσο είχε αθωωθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή