«Ποινή κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνια» μπορεί να αντιμετωπίσει ο γνωστός ποινικολόγος

Ο γνωστός δικηγόρος, που φέρεται να χτύπησε άγρια τη σύζυγό του, έφτασε στον ανακριτή, το πρωί της Δευτέρας.
EUROKINISSI
6'

Σάλος με την υπόθεση πολύ γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, κάτι που αρνείται ωστόσο το φερόμενο θύμα, η σύζυγός του. Από το πρωί της Δευτέρας, ο ίδιος βρίσκεται στον ανακριτή.

Εφόσον ασκηθεί δίωξη, ο δικηγόρος θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει τα 20 έτη.

«Κλειδί» στη σύλληψη του ποινικολόγου κατέστη η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την γυναίκα. Κι αυτό γιατί δεν πείστηκε ότι τα τραύματα που είχε, έγιναν από την πτώση της σε σκάλα. Μάλιστα, όταν ο γιατρός ρώτησε τη σύζυγο του δικηγόρου αν την χτύπησε, εκείνη φέρεται να κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Στο αστυνομικό τμήμα, όμως, είπε ότι έπεσε από τις σκάλες.

Η κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την σύυγο του ποινικολόγου

Ο γιατρός που εξέτασε τη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του:

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες».

Μάλιστα, οι αστυνομικοί φέρεται να πρότειναν στην δικηγόρο να εγκαταστήσει το panic button στο κινητό της. Εκείνη φέρεται να δέχθηκε, λέγοντας ωστόσο πως επειδή εκείνη την στιγμή δεν είχε το κινητό της μαζί, να γινόταν στη συνέχεια η εγκατάσταση.

Τι υποστηρίζει ο γνωστός ποινικολόγος

Ο ποινικολόγος βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του στα Βριλήσσια.

Μέχρι και τώρα ισχυρίζεται πως δεν σήκωσε χέρι πάνω της, ωστόσο εκείνη φέρει τραύματα που έχει η γυναίκα σε κεφάλι, πρόσωπο, γλώσσα και χέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο είπε στους γιατρούς ότι έπεσε από τις σκάλες, το ίδιο ισχυρίστηκε και η σύζυγος του. Όμως ο γιατρός που την εξέτασε κατάφερε να πάρει από εκεί ένα νεύμα το οποίο υποδείκνυε ότι είχαν προηγηθεί αλλά.

Αντιμέτωπος με φυλάκιση από 5 έως 20 χρόνια

«Χωρίς περιστροφές σας ενημερώνω ότι ο δικηγορικός κόσμος είναι σαστισμένος με αυτή την είδηση», χαρακτηρίζοντας παράλληλα την υπόθεση ως δύσκολη και δυσάρεστη, είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Μαντάς, αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν σε γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός παρήγγειλε προς τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με αντικείμενο το αν διαπράχθηκαν οι φερόμενες πράξεις, και σε περίπτωση διάπραξης, την λήψη των απαραίτητων πειθαρχικών μέτρων. «Ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν καθυστέρησε ούτε μια μέρα να παρέμβει», είπε ο κ. Μαντάς.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Ακολουθήθηκαν οι διατάξεις του νέου νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, ο οποίος όριζε ρητά ότι θα ετίθετο σε εφαρμογή από την 1/5/2024 και μετά. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, ο γιατρός βαρυνόταν με μία ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει στην ΕΛΑΣ ένα τέτοιο περιστατικό. Εξάλλου η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, δηλαδή ανεξαρτήτως του αν το θύμα υποβάλλει ή όχι, σχετική έγκληση. Εφόσον το αδίκημα της δίωξης είναι το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 5 έως και 20 χρόνια. Όσον αφορά, τέλος, την πληροφορία για καταγγελία και της προηγούμενης συζύγου για το ίδιο θέμα το 2017, θα μου επιτρέψετε να μην τοποθετηθώ εφ’ όσον δεν γνωρίζω κανένα στοιχείο εκείνης της δικογραφίας. Το όνομα του κατηγορουμένου οφείλει να προστατεύεται και να παραμένει απόρρητο, τουλάχιστον μέχρι να του γνωστοποιηθούν σήμερα οι κατηγορίες για τις οποίες διώκεται».

Μπαλάσκας: «Όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση»

«Όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση», είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με τον γνωστό ποινικολόγο ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας συμπλήρωσε πως «αυτήν τη στιγμή περιμένουμε την ιατροδικαστική για να βγάλει το τελικό αποτέλεσμα. Η γυναίκα του πήγε στο ιδιωτικό νοσοκομείο και δήλωσε ότι έπεσε από τις σκάλες. Μόνη της πήγε, μετά πήγε και ο δικηγόρος, έχει γίνει ένα μπέρδεμα εκεί πέρα. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσεκτικοί στην προκειμένη περίπτωση διότι πολλοί ξέρουμε τι έγινε αλλά υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός στον κόσμο έξω, επειδή είναι πάρα πολύ γνωστό πρόσωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Η ουσία είναι ότι το ‘τσίμπησε’ η γυναίκα του το panic button και υπέγραψε και το πήρε. Αυτή η γυναίκα πήγε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και είπε έπεσα από την σκάλα. Ένας γιατρός που την εξέτασε όμως κατάλαβε, έκανε μια προσωπική συζήτηση μαζί της και του είπε. Αυτό που είπε, αυτός το είπε αμέσως στην Αστυνομία και η Αστυνομία πλέον αυτεπαγγέλτως επιλαμβάνεται σε τέτοιες υποθέσεις. Υπήρχε ένα σοκ και ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αμέσως όταν καταλάβανε για ποιον πρόκειται».

«Στην προκειμένη περίπτωση όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση με πάρα πολύ σοβαρά τραύματα σε αυτήν τη γυναίκα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», συμπληρώνει, επισημαίνοντας πως: «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε γι’ αυτόν».

«Εγώ το πάω ήπια γιατί έχω πει και δημοσίως ότι τον συμπαθώ, τον αγαπώ, είναι φίλος μου και μερικές φορές σε δικές μου υποθέσεις, άδικες, που μου ‘γιναν από μερικούς από πάνω, να μην πω τα ονόματά τους, που έχουν και υπουργικούς θώκους, με βοήθησε», λέει ο Σταύρος Μπαλάσκας, υπογραμμίζοντας ότι: «Ο κόσμος είναι το θέμα. Αυτήν την στιγμή αν του καταλογιστεί η πράξη, αν θα πάει για δικάσιμο, αν αποδειχτεί και μιλήσει η σύζυγος και δεν προφυλακιστεί, θα έχουμε άλλο θέμα με τον κόσμο».

Σχετικές ειδήσεις