Απόστολος Λύτρας: Δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά βίαιος - Θα ζητήσω βοήθεια

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου» είπε στη δήλωσή του ο Απόστολος Λύτρας
YIANNIS.PANAGOPOULOS.EUROKINISSI.GR
2'

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του ενώπιον ανακρίτριας το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απελευθέρωσή του, ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε ότι θα ζητήσει βοήθεια, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την σύζυγό αλλά και τις τρεις κόρες του, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά βίαιος, παραδεχόμενος την πράξη του σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση, δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος θα κοιτάξω πώς να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Έχω χτίσει μία καριέρα με πολύ κόπο, θα αναζητήσω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφιά και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του στους δημοσιογράφος ο Απόστολος Λύτρας.

Ο ποινικολόγος πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας νωρίς το πρωί της Δευτέρας, κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μετανιωμένος, ενώ προηγουμένως η ανακρίτρια έλαβε κατάθεση από τη σύζυγό του, που άλλαξε την αρχική της κατάθεση και αποκάλυψε ότι τα τραύματά της προέρχονται από χτυπήματα του συζύγου της.

Η απολογία του κράτησε περίπου μια ώρα, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης του δικηγόρου κατέθεσαν η μεγάλη του κόρη από τον προηγούμενο γάμο του, η πρώην σύζυγός του αλλά και ο κουμπάρος και συνάδελφος του ζευγαριού.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία γιατρού που εξέτασε την 37χρονη δικηγόρο και χάρη στις τελευταίες αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βία, κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα.

Ο 52χρονος δικηγόρος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την 37χρονη σύζυγο του αλλά παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς και των δυο περί πτώσης από σκάλες, η καταγγελία του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη οδήγησε την υπόθεση στα δικαστήρια.