Σύζυγος Λύτρα: Αιμορραγούσα και τον παρακαλούσα να με πάει νοσοκομείο και δεν θα έλεγα τίποτα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα 
2'

Νέα στοιχεία για την κατάθεση της συζύγου του Αποστόλου Λύτρα σχετικά με το επίμαχο περιστατικό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η σύζυγός του Απόστολου Λύτρα, κ. Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με τον Alpha είπε σε κατάθεση στο σπίτι της μεταξύ άλλων : Αιμορραγούσα και τον παρακαλούσα να με πάει νοσοκομείο και δεν θα έλεγα τίποτα

«Είπα στη νοσοκόμα και στον γιατρό πως με είχε χτυπήσει ο άνδρας μου και φοβάμαι», πρόσθεσε. «Ο αστυνομικός επέμενε να καταθέσω εγώ είπα πως έπεσα από τις σκάλες, ζήτησα κουμπί πανικού».

Κατά τα λοιπά πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διευκρίνισε: «Στα χρόνια που είμαστε μαζί δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά».

Πειθαρχική δίωξη

Υπενθυμίζεται ότι προκαταρτική πειθαρχική έρευνα διέταξαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας» αναφέρεται στην παραγγελία.

Οι επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητούν να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες λόγω της βαρύτητας της πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα αλλά και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη του.

Τι είπε ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας με την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων προχώρησε σε δηλώσεις, ομολογώντας τον ξυλοδαρμό. «Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση. Δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος. Θα κοιτάξω πώς να θαραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Έχω χτίσει μια καριέρα με πολύ κόπο. Θα αναζήτησω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κάνεις άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία γιατρού που εξέτασε την 37χρονη δικηγόρο και χάρη στις τελευταίες αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βία, κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα.

Όσα δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας:

Σχετικές ειδήσεις