Απόστολος Λύτρας: Έτσι έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη του ποινικολόγου - Το αίτημα για Panic Button

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ζήτησε την παραμονή του περιπολικού έξω από το σπίτι της για τις επόμενες ημέρες
2'

Αδιάσειστα είναι τα στοιχεία σε βάρος του 52χρονου δικηγόρου Απόστολου Λύτρα για ενδοοικογενειακή βία. Τόσο η κλινική εικόνα της 37χρονης συζύγου του που αναδείκνυε τα χτυπήματα από ανθρώπινο χέρι, η γλώσσα του σώματός της κατά τις ερωτήσεις των αστυνομικών, η επικοινωνία με τον γιατρό που την εξέτασε αλλά και το γεγονός ότι αποδέχθηκε να εγκατασταθεί η εφαρμογή Panic Button στο κινητό της οδήγησαν τις Αρχές στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Οι Αρχές κατάλαβαν ότι η 37χρονη φοβόταν να μιλήσει ευθέως για την κακοποίηση που δέχθηκε από τον σύζυγό της παρά το γεγονός ότι αρχικώς επέμενε στην εκδοχή περί τραυματισμού της μετά από πτώση από σκάλα όταν αποδέχθηκε πρόθυμα την πρόταση τους να εγκαταστήσουν στο κινητό της την εφαρμογή «Panic button»

Η στάση του θύματος σε συνδυασμό με την κατάθεση του γιατρού που την περιέθαλψε, ο οποίο επεσήμανε στις Αρχές πως σε ερώτησή του για το εάν δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της, εκείνη έγνεψε καταφατικά, οδήγησε επί της ουσίας στη σύλληψη του δράστη. Εξάλλου ήδη από την πρώτη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της γυναίκας ήταν εμφανές πως δεν θα μπορούσε να ευσταθεί το σενάριο του τραυματισμού από πτώση αφού οι εκχυμώσεις, τα οιδήματα και τα αμυντικά τραύματα στο σώμα της ήταν ιδιαιτέρως εκτεταμένα.

Ενδεικτικό του φόβου που νιώθει η 37χρονη είναι ακόμη το γεγονός πως την Κυριακή κατά την επίσκεψη ανακρίτριας στο σπίτι της για να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις, ζήτησε την παραμονή περιπολικού έξω από το σπίτι της και για τις επόμενες ημέρες.