Χίος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας Τούρκων τουριστών από δύσβατο μονοπάτι

Χίος:  Σε ένα απότομο σημείο η οικογένεια εγκλωβίστηκε και βλέποντας ότι η μία ρόδα ήταν στον αέρα κάλεσαν το 112.
turk
1'

Σήμα κινδύνου μέσω 112 που έστειλε οικογένεια Τούρκων που με αυτοκίνητο βρισκόταν στο πετρόκτιστο μονοπάτι Φα- Λιθι προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου αλλά και εθελοντικών ομάδων

Το σήμα μέσω του 112 δόθηκε στις 2.11 μ.μ. την Τρίτη 18 Ιουνίου και ο απεγκλωβισμός ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.00 μ.μ..
Η οικογένεια των Τούρκων, που κάνει διακοπές στο νησί, με τα δύο τους παιδιά, ένα κορίτσι 15 περίπου χρονών και ένα μωρό είχαν πάρει με το αυτοκίνητό τους τον παλιό τούρκικο δρόμο που όμως καθώς προχωρεί, και περίπου στο μέσο της διαδρομής προς Λιθί, στενεύει και στα δεξιά του βλέποντας προς τις δυτικές ακτές της Χίου υπάρχει γκρεμός.

Με μικρό όχημα η Πυροσβεστική έφτασε στο σημείο όπου και απεγκλώβισε την οικογένεια και την επιστρέφουν στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο χωριό Αϊ Γιώργης Συκούσης.

Όπως μας είπε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Σταύρος Καπελαρίδης, όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Τη μητέρα με τα δύο παιδιά τα μεταφέρει το όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ ο πατέρας ακολουθεί με το αυτοκίνητο.

Σ.σ. Στη φωτογραφία άποψη του πετρόκτιστου μονοπατιού Φα- Λιθί, που να σημειωθεί είναι καταχωρημένο ως πεζοπορική διαδρομή και όχι ως εποχούμενη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή