Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: «Κάνουμε αγώνα να την οριοθετήσουμε», αναφέρει η Πυροσβεστική

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στη Βάρης – Κορωπίου.
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.
1'

Καλύτερη είναι η εικόνα του «πύρινου μετώπου» στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου μετά τη φωτιά που «ξέσπασε» το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06).

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες, ενώ η φωτιά, που έκαψε νωρίτερα σπίτια και σκάφη, αρχίζει να «μαζεύεται» σε μικρότερες εστίες.

«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Βρεθήκαμε εδώ από τα πρώτα λεπτά και μέχρι αυτήν την ώρα, διανύουμε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, προκειμένου να την οριοθετήσουμε και να την ελέγξουμε.

Διανύουμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα από άποψη καιρικών συνθηκών. Στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου, προστέθηκαν οι άνεμοι, δημιουργώντας εκρηκτικές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωση πυρκαγιών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας και τις περιουσίες τους.

Σε μία τόσο δύσκολη μέρα, έχουμε συνεχείς ενάρξεις πυρκαγιών, κάθε δέκα λεπτά, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχουν αντιμετωπισθεί στο αρχικό στάδιο. Όλο το προηγούμενο διάστημα, γίνεται ένας αγώνας ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας ότι πρέπει να καθαρίζουν τις περιουσίες τους, διότι με αυτόν τον κίνδυνο ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο να εξαπλωθεί η φωτιά και να προκαλέσει ζημιές», όπως υπογράμμισε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής της Πυροσβεστικής, Παναγιώτης Νιάφας.

Σχετικές ειδήσεις