Ακρίβεια: Μια οικογένεια χρειάζεται έναν ολόκληρο μισθό για να ταξιδέψει σε νησί

Απαγορευτικό το ταξίδι σε νησί για τη μέση οικογένεια
Ακρίβεια: Μια οικογένεια χρειάζεται έναν ολόκληρο μισθό για να ταξιδέψει σε νησί
2'

Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν πάρει «φωτιά» έχοντας ξεπεράσει πλέον κάθε όριο καθώς μία οικογένεια που θα θελήσει να πάρει το πλοίο για ένα νησί θα χρειαστεί να πληρώσει σχεδόν έναν μισθό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, ακόμα και για ένα ταξίδι τριών ωρών σε κοντινό προορισμό το κόστος των εισιτηρίων στα πλοία, είναι πλέον απαγορευτικό για τη μέση οικογένεια.

Γονείς με δύο παιδιά έως 10 ετών για να ταξιδέψει αρχές Ιουλίου, από τον Πειραιά μέχρι την Πάρο μαζί με αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να καταβάλλει 530 ευρώ, ενώ αν τα παιδιά είναι άνω των 10 ετών το κόστος φτάνει τα 632 ευρώ.

Από το λιμάνι της Ραφήνας για την Τήνο η ίδια οικογένεια με παιδιά άνω των 10 ετών θα πληρώσει 414 ευρώ, ενώ για ένα ζευγάρι με μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού το κόστος φτάνει τα 200 ευρώ.

Σοκαριστική είναι η τιμή των ναύλων αν η οικογένεια επιλέξει τη μακρινή Ρόδο, ένα ταξίδι 18 ωρών, οπότε θα χρειαστεί καμπίνα. Μαζί με το αυτοκίνητο το κόστος του ταξιδιού μετ΄επιστροφής εκτινάσσεται στα 1.014 ευρώ, σχεδόν διακόσια ευρώ πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Κρήτης ανέφερε: «Τα ακτοπλοϊκά εισηγήτρια πήραν μεγάλη αύξηση το ’22 με την αύξηση των καυσίμων που έφτασε το 40%. Αυτή η αύξηση δεν έφυγε, έμεινε».

Αντίστοιχα για τη Λήμνο από το λιμάνι του Λαυρίου, ένα ταξίδι εννέα ωρών, το κόστος της οικογένειας με αυτοκίνητο και με παιδιά μικρότερα των 10 ετών, στην οικονομική θέση είναι 346 ευρώ, με τα μεγαλύτερα παιδιά 403 ευρώ. Στην περίπτωση, δε, που επιλέξουν καμπίνα το κόστος φτάνει στα 755,40ευρώ.

Φορείς της αγοράς δεν αποκλείουν να υπάρξουν και νέες ανατιμήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε το βίντεο του Mega από το δελτίο ειδήσεων:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή