Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα ενεργά μέτωπα σε Αργολίδα και Βάρης - Κορωπίου

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη για να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές
Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα ενεργά μέτωπα σε Αργολίδα και Βάρης - Κορωπίου
2'

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων. Ισχυρές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα και από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης - Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα. Ειδικότερα, κάμερα καταστήματος στη Βάρης-Κορωπίου κατέγραψε τον φερόμενο ως εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα και έπειτα να τρέχει. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και φωτογραφίες από σημείο λίγο πιο κάτω από εκεί που κατέγραψε το βίντεο, προς την περιοχή Κίτσι, που απεικονίζουν μπιτόνι και στουπιά.

Κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) αλλά και η ΕΛΑΣ, συλλέγουν τεκμήρια καθώς και βιντεοσκοπικό υλικό, προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Διαάσπαρτες εστίες και στην περιοχή Δάρδιζα

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Δάρδιζα της Αργολίδας, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Μάλιστα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, «υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες και δυστυχώς ο αέρας συνεχίζεται, για αυτόν ακριβώς το λόγο Περιφέρεια και Δήμος Ερμιονίδας είμαστε σε επιφυλακή και συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής».

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε δύο σπίτια στην περιοχή της Δάρδιζας, ζημιές σε αυλές σπιτιών, αλλά και σε αποθήκες».

Παράλληλα, τόνισε ότι και «η αυριανή ημέρα προβλέπεται δύσκολη, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή