Εντοπισμός φυτειών κάνναβης στο Ρέθυμνο

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τους αστυνομικούς να εκριζώνουν είκοσι επτά δενδρύλλια κάνναβης
Εντοπισμός φυτειών κάνναβης στο Ρέθυμνο
2'

Πρόκειται για φυτεία που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εξερεύνησης σε περιοχή του Δήμου Ανωγείων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο ΤΑΕ Μυλοποτάμου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Ρεθύμνης. Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης εντοπίστηκε η φυτεία δενδρυλλίων στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς τα είκοσι επτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ένα μέτρο στο στάδιο της ανάπτυξης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Σε δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη, Έλληνας στο Ρέθυμνο για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν συνολικά 20 δενδρύλλια μετά από τον εντοπισμό τους κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εξερεύνησης σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Η αξιοποίηση πληροφοριών σε ΤΑΕ Μυλοποτάμου και στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ρεθύμνης έφερε το αποτέλεσμα του εντοπισμού της φυτείας τα δενδρύλλια κάνναβης της οποίας ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η φυτεία κάνναβης αρδευόταν από λάστιχο ποτίσματος, το οποίο τροφοδοτούνταν με νερό από λειτουργικό ποιμνιοστάσιο στο οποίο εντοπίστηκε ο ημεδαπός και συνελήφθη. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Τέλος συνελήφθη, σε περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος 'Αμεσης Δράσης Χανίων, Έλληνας ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο συγκεκριμένο πρόσωπο και βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν έντεκα γραμμάρια κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 320 γραμμάρια κάνναβης. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή