Φωτιά στη Βάρης Κορωπίου: Καταγγελίες κατοίκων για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Τα ακαθάριστα οικόπεδα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους «ευνοήσαν» την επέκταση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου
Φωτιά στη Βάρης Κορωπίου: Καταγγελίες κατοίκων για τα ακαθάριστα οικόπεδα
Χάρης Γκίκας / NEWSBOMB.GR.
1'

Μετά τη χθεσινή καταστροφική φωτιά στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου που σήμανε συναγερμό σε Αρχές και Πυροσβεστική και είχε ως αποτέλεσμα σπίτια να τυλιχθούν στις φλόγες, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως πολλά ακαθάριστα οικόπεδα έχουν εδώ και καιρό μετατραπεί σε σκουπιδότοπους. Η εικόνα που παρουσίαζαν σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους «ευνόησαν» τη φωτιά να εξαπλωθεί και να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί πως η χθεσινή φωτιά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου φαίνεται να έχει προκληθεί από εμπρησμό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στην κατοχή τους βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να ανάβει φωτιά σε ξερόχορτα.

fotia
fotia-sti-varis-korwpioy.jpg

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής και τις περιφερειακές ενότητες Ευβοίας, Βοιωτίας, Λέσβου, Χίου, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή