Φωτιά στη Βάρη: Κάτοικος αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η πυρκαγιά - «Γλίτωσαν όσοι καθάρισαν τα οικόπεδα»

Κάτοικος της Βάρης αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή 

Φωτιά στη Βάρη: Κάτοικος αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η πυρκαγιά - «Γλίτωσαν όσοι καθάρισαν τα οικόπεδα»
NEWSBOMB.GR/ ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
1'

Σε πύρινο θρίλερ εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6) σε περιοχή κοντά στην Βάρης - Κορωπίου, με τις φλόγες να προκαλούν ζημιές σε αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις.

Μετά από μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην περιοχή, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε επαγρύπνηση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν και επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα.

Κάτοικος Βάρης: «Κάποιοι δούλευαν με τροχό, πετάχτηκαν σπίθες»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην ΕΡΤ και αποκάλυψε πως ξεκίνησε η φωτιά, ενώ τόνισε, ότι όσοι είχαν καθαρίσει τα οικόπεδά τους, γλίτωσαν.

«Υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας». Στην συνέχεια σε ερώτηση από που ξεκίνησε η φωτιά ο κάτοικος επισήμανε ότι «κάποιοι δούλευαν με τροχό στην Βάρης-Κορωπίου, πετάχτηκαν σπίθες, άρπαξαν τα χόρτα και μετά με τον αέρα που έπνεε στα 8 μποφόρ μετέφερε τις φλόγες στη ρεματιά. Πέταγαν τα αεροπλάνα, έριχναν το νερό, όμως ο ισχυρός αέρας το μετέφερε αλλού. Ευτυχώς, στο τέλος οι άνθρωποι μας γλιτώσανε και έσβησαν την φωτιά», είπε αρχικά ο κάτοικος.

«Οποιος είχε καθαρίσει το οικόπεδο του κατάφερε να γλιτώσει. Να καθαρίζετε τα οικόπεδα. Ο διπλανός μου ευτυχώς είχε καθαρίσει το οικόπεδο του, αλλά πολλά οικόπεδα της περιοχής είναι ακαθάριστα. Υπήρξαν ζημιές σε σπίτια και σε επιχειρήσεις», κατέληξε ο κύριος Φώτης για την πυρκαγιά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή