«Μπαράζ» πυρκαγιών στη χώρα: Ξέσπασαν σε Βαρυμπόμπη, Μενίδι - Ήχησε το 112 σε Βόλβη και Αργολίδα

Πύρινα μέτωπα ξεσπούν από νωρίς σήμερα σε όλη τη χώρα

«Μπαράζ» πυρκαγιών στη χώρα: Ξέσπασαν σε Βαρυμπόμπη, Μενίδι - Ήχησε το 112 σε Βόλβη και Αργολίδα
Βαρυμπόμπη/ Χάρης Γκίκας -Newsbomb.gr
2'

Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική, καθώς πύρινες εστίες ξεπηδούν συνεχώς σε διάφορες περιοχές τόσο της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τα ισχυρά μελτέμια που επικρατούν δημιουργούν «εμπρηστικές» συνθήκες.

Το ίδο μοτίβο καιρού αναμένεται και αύριο και τουλάχιστον έως και την Κυριακή, οπότε ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, κοντά στην ταβέρνα «Θέα». Χάρη ωστόσο στην έγκαρη επέμβαση της πυροσβεστικής τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Σχεδόν παράλληλα, ξεκινούσε άλλη φωτιά, στην περιοχή του Μενιδίου κοντά στην οδό Κλεισούρας. Φαίνεται να προέκυψε από κάποια εστία σε ρεματιά ή υπαίθριο χώρο.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα της πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες μια ομάδα πεζοπόρων και δυο ελικόπτερα. Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ιωνίας και Γκρίτσα, στην οδό Αλαμάνας και στην οδό Ποσειδώνος.

Σοβαρότερη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς ενεργόποιήθηκε και το 112, προειδοποιώντα τους κατοίκους.

Η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Λίμνη.

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με επίγεια και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο και πεζοπόρο τμήμα.

Το 112 χτυπήσε για 2η φορά νωρίτερα στην Αργολίδα, όπου καίει για 2η ημέρα μεγάλη πυρκαγιά. Το μήνυμα καλούσε τους κατοίκους της Δάρδιζας να κατευθυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Οι «πορτοκαλί» περιοχές αύριο Παρασκευή

Επικίνδυνη είναι και η αυριανή ημέρα για την εκδήλωση πυρκαγιών συμπεριλαμβανομένης της Αττικής σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός είναι κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Μυτιλήνη Λέσβο τη Χίο και τα Ψαρά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή