Εκατόμβη νεκρών προσκυνητών στη Μέκκα – Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 50 βαθμούς

Εκατοντάδες προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικού προσκυνήματος, στη Μέκκα.
Εκατόμβη νεκρών προσκυνητών στη Μέκκα – Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 50 βαθμούς
AP.
2'

Εκατόμβη νεκρών στο ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα Χατζ, στη Μέκκα, αφού περίπου 165 Ινδονήσιοι είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ 41 Ιορδανοί, 35 Τυνήσιοι και 11 Ιρανοί έχουν ακόμη «χάσει» τη ζωή τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των αρχών. Στη Σαουδική Αραβία, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε ακραία επίπεδα, φθάνοντας έως και τους 50 βαθμούς Κελσίου

Ακόμη 22 Ιορδανοί αγνοούνται και 26 Ιρανοί έχουν νοσηλευθεί. Ορισμένοι από τους Ιρανούς πέθαναν λόγω θερμοπληξίας, ενώ άλλοι είχαν υποκείμενες παθήσεις.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις γνωρίζουν μόνο τους προσκυνητές που έχουν εγγραφεί και έχουν ταξιδέψει στη Μέκκα στο πλαίσιο της ποσόστωσης της χώρας τους και έτσι, υπάρχουν φόβοι για περισσότερους θανάτους μεταξύ των μη εγγεγραμμένων προσκυνητών.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας γνωστοποίησε τη Δευτέρα (17/06) ότι περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί για θερμοπληξία. Εντωμεταξύ, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιοποιήσουν εικόνες και στοιχεία των αγαπημένων τους προσώπων που αγνοούνται.

Περισσότεροι από 1,8 εκατ. άνθρωποι συμμετέχουν στο εφετινό Χατζ, μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές συγκεντρώσεις στον κόσμο, σύμφωνα με τη Γενική Στατιστική Αρχή της Σαουδικής Αραβίας.

Το προσκύνημα στο Χατζ είναι ένας από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ, ο οποίος απαιτεί από κάθε μουσουλμάνο που είναι σωματικά και οικονομικά σε θέση να κάνει το ταξίδι στην ιερή πόλη της Μέκκας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Το προσκύνημα περιλαμβάνει πολυάριθμες λεπτομερείς τελετουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ένδυσης ενός ειδικού ενδύματος που συμβολίζει την ανθρώπινη ισότητα και ενότητα ενώπιον του Θεού, μία κυκλική, αριστερόστροφη πομπή γύρω από το κτίριο της Κάαμπα σε σχήμα κύβου και τον συμβολικό λιθοβολισμό του κακού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή