«Χάος» στα λιμάνια της Αττικής για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ξεκίνησε από σήμερα η έξοδος των Αθηναίων ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος
Eurokinissi
2'

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στα λιμάνια της Αττικής ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος με πολλούς Αθηναίους να έχουν ήδη «μαρκάρει» στον χάρτη τον προορισμό τους για στιγμές απόδρασης από την καθημερινότητα.

Ήδη στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά επικρατεί αυξημένη κίνηση με πλήθος ταξιδιωτών να φεύγουν τόσο για κοντινούς όσο και για μακρινούς προορισμούς.

Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στο λιμάνι της Ραφήνας αλλά και στο λιμάνι του Λαυρίου. Παράλληλα υπάρχει έντονη κίνηση στους δρόμους που οδηγούν στα λιμάνια της Αττικής ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα και από ξένους τουρίστες που για ακόμα ένα καλοκαίρι «ψηφίζουν» τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμμαχος των ταξιδιωτών είναι και ο καιρός, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν το αίσθημα απόδρασης από το κλεινόν άστυ, έστω και για λίγες ημέρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Πρόγνωση για το Σάββατο 22/6

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 23/6

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 24/6

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.