Ακτινολόγος μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η ακτινολόγος με την κίνησή της τιμώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη
Ακτινολόγος μπήκε μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος στον αξονικό τομογράφο
1'

Συγκινεί η κίνηση ανθρωπιάς μια γιατρού, η οποία μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος

Η ακτινολόγος Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη, της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» σε ανάρτησή της αναφέρεται στην απόφασή της να συνοδεύσει στην εξέταση το μωρό και να πάρει μαζί του την ακτινοβολία, λειτουργώντας όπως κάθε μητέρα.

Η ανάρτησή της

«Δεν είχε συνοδό για να το ακινητοποιήσει και δεν μπορούσα από ενσυναίσθηση να το αφήσω με μια αποτυχημένη εξέταση στην αξονική τομογραφία. Θεώρησα σωστό (τηρώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη) να πάρουμε μαζί την ακτινοβολία, όπως θα έκανε και η μητέρα του, αν δεν το είχε εγκαταλείψει», αναφέρει στην συγκινητική ανάρτηση της.

Η κα Κωνστανταρογιάννη, μιλώντας στο OPEN, εξέφρασε έκπληξη για τον αντίκτυπο της ανάρτησή της, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του βρέφους.

«Εγώ έκανα μια ανάρτηση που δεν περίμενα πως θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο γιατί αποτελεί καθημερινότητα όλων μας, πρώτα των συναδέλφων μου».

Για την αείμνηστη Μαρίνα Βαρδινογιάννη ανέφερε πως «είχε τα τηλέφωνα όλων των ογκολογικών παιδιών, προσέφερε κάθε μέρα, έδωσε αρκετά λεφτά για να γίνουν έρευνες για τον καρκίνο. Είναι τιμή μου που εργάζομαι εκεί, δεν νιώθω ότι δουλεύω».

Για το βρέφος της φωτογραφίας, η κυρία Κωνστανταρογιάννη αναφέρει πως η υγεία του έχει καλή έκβαση. «Δεν ένιωσα πως έκανα κάτι διαφορετικό, το κάνουμε κάθε μέρα. Μπορεί να έρθει μια μητέρα έγκυος που δεν μπορεί να μπει μέσα, θα το κρατήσω το παιδί, και οι συνεργάτες μου και εγώ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή