Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες για την Πυροσβεστική - Μεγάλα μέτωπα σε Κερατέα, Αργολίδα και Αρκαδία

Κόκκινος συναγερμός στην Πυροσβεστική - Η πιο επικίνδυνη ημέρα πυρκαγιών για την Αττική
Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες για την Πυροσβεστική - Μεγάλα μέτωπα σε Κερατέα, Αργολίδα και Αρκαδία
EUROKINISSI
3'

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τα δύο μεγάλα μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) σε Αργολίδα και Αρκαδία.

Λίγο μετά ξέσπασε νέο μέτωπο φωτιάς και στη Κερατέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

Για την ώρα, στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

«Κόκκινος» συναγερμός στην Αττική - Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική στην Αττική βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ακραίος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 5.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό, ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 6-7 μποφόρ αναμένονται στην Αττική.

Στον χάρτη που παρουσίασε το meteo.gr φαίνονται οι εκτιμώμενες ριπές του ανέμου από το απόγευμα σύμφωνα με το μοντέλο του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως θα δείτε, κατά τόπους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60 με 70 χλμ/ώρα και τοπικά τα 80 με 90 χλμ/ώρα.

anemoi-kairos

Μεγάλο μέτωπο στην Μεγαλόπολη - Ήχησε το 112

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην φωτιά που ξέσπασε στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας συνδράμουν για την ώρα 30 Πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, χτύπησε το 112 στην περιοχή με το μήνυμα να αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Μεγάλο μέτωπο φωτιάς και στη Λυρκεία Αργολίδας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην Λυρκεία Αργολίδας, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 11.58 βόρεια της περιοχής.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και από αέρος 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα, νωρίτερα ήχησε το 112 για τους κατοίκους των περιοχών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή