Κλειστός ο Εθνικός Κήπος και απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό λόγω του καιρού

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας του Δήμου Αθηναίων, υπό τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Κλειστός ο Εθνικός Κήπος και απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό λόγω του καιρού
EUROKINISSI.
1'

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν και υπό τον φόβο εκδήλωσης φωτιάς.

Ο Εθνικός Κήπος και το πάρκο του Άλσους Χωροφυλακής έκλεισαν για λόγους ασφαλείας και θα παραμείνουν κλειστά έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας τους. Ακόμη, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό, με περιπολίες και ετοιμότητα από συνεργεία του Δήμου.

Επιπλέον, ο Δήμος έχει αναπτύξει περιπολίες από ομάδες προσωπικού του σε εικοσιτετράωρη βάση σε όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.ά.). Υδροφόρες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή και drones ελέγχουν μεγάλους χώρους.

Από τον Δήμο Αθηναίων έγινε έκκληση προς τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν να επικοινωνούν με το 1595 ή το 210–5287800, τα οποία είναι σε εικοσιτετράωρη λειτουργία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή