Μοτοσικλετιστές με enduro μηχανές στην πυροπροστασία της Πεντέλης

Στη σύσταση ειδικής εθελοντικής ομάδας στην πυροπροστασία της Πεντέλης, με μοτοσικλετιστές που διαθέτουν enduro μηχανές και γνωρίζουν κάθε σπιθαμή του βουνού, προχώρησε ο δήμος Πεντέλης. 

Μοτοσικλετιστές με enduro μηχανές στην πυροπροστασία της Πεντέλης
1'

Οι άνθρωποι αυτοί ακριβώς λόγω της ενασχόλησής τους με το συγκεκριμένο σπορ, γνωρίζουν ακόμη και τα πιο δύσβατα σημεία του βουνού, είναι σε θέση να καλύψουν γρήγορα μεγάλες αποστάσεις, να ελιχθούν και να κινηθούν σε κακοτράχαλα μονοπάτια.

Η επίλεκτη αυτή ομάδα θα συνδράμει στην επιτήρηση και στον έλεγχο του βουνού, σε περιπολίες, παρακολουθήσεις, τον εντοπισμό και την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση εκδήλωση της φωτιάς, αλλά και αν χρειαστεί στην καθοδήγηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής στα κατάλληλα σημεία και από την κατάλληλη διαδρομή, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας (17-23/6), η Ομάδα Πυροπροστασίας Enduro εντάχθηκε επίσημα στην Πολιτική Προστασία του δήμου Πεντέλης, εφοδιάστηκε με κατάλληλες στολές και μάλιστα οργανώθηκε μια μικρή τελετή στην πίστα motocross στο νταμάρι του Μαλτέζου, παρουσία της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, η οποία αγκάλιασε αμέσως και στήριξε αυτή την πρωτοβουλία.

Η ιδέα και η οργάνωση ανήκει στον σύμβουλο της δημάρχου Λευτέρη Μανιαδάκη, που η χρόνια ενασχόλησή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον καθιστά γνώστη του αντικειμένου και συνδετικό κρίκο του δήμου με τους μοτοσικλετιστές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή