Απίστευτο: Η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας ξαναγράφεται από το... γκράφιτι ενός βοσκού στη Βάρη!

Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει την Ιστορία 
Απίστευτο: Η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας ξαναγράφεται από το... γκράφιτι ενός βοσκού στη Βάρη!
1'

Η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδα ξαναγράφεται καθώς ένα... γκράφιτι στον λόφο Μπαράκου στη Βάρη δείχνει πως κάποτε υπήρχε ένας τεράστιος αρχαίος ελληνικός ναός ή μια κατασκευή στην Ακρόπολη της Αθήνας, που έχει χαθεί.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Archaeology, αυτό το αρχαίο σχέδιο, που αποδίδεται σε έναν βοσκό με το όνομα Μίκων, απεικονίζει το περίφημο «Εκατόμπεδον», τον αρχαϊκό ναό του 570 π.Χ. που προηγήθηκε του Παρθενώνα στην Ακρόπολη.

Η μελέτη που συνυπογράφεται από τον αρχαιολόγο Jan van Rookhuijzen (Πανεπιστήμιο του Ράντμπουντ), ο Merle Langdon εντόπισε σε ένα μαρμάρινο βράχο στον λόφο Μπαράκου στη Βάρη ένα μικρό χάραγμα, το οποίο σχεδιάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. από κάποιο βοσκό.

VanRookhuijzen.jpg

Αν και οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν είναι πλήρως κατανοητές, μπορεί να αναγνωριστεί ως ναός λόγω των κιόνων και των σκαλοπατιών.

Γύρω από το κτίριο υπάρχει μια ελληνική επιγραφή που γράφει «Το Εκατόμπεδο … του Μίκωνα». Ο Μίκων δεν είναι γνωστός, αλλά πιθανότατα ήταν βοσκός που δημιούργησε τη συγκεκριμένη τοιχογραφία ενώ έβοσκε τα κοπάδια του.

Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί περίπου άλλα 2.000 «γκράφιτι» της εποχής τα οποία απεικονίζουν πλοία, άλογα και ερωτικές σκηνές και εκτιμάται ότι σχεδιάστηκαν από βοσκούς της εποχής σαν ένας τρόπος να περάσουν την ώρα τους. Είναι πιθανό ο βοσκός να ήθελε να απεικονίσει ένα κτίριο στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή