Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Ρόδου

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι της Μαρμαρίδας Τουρκίας για Ρόδο
Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Ρόδου
1'

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πλοίο προσέκρουσε, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στην προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης ζημιές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, ότι ένα επιβατηγό (Ε/Γ) πλοίο σημαίας Antigua & Barbuda προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου, κατά την διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι της Μαρμαρίδας Τουρκίας για Ρόδο, με εκατόν εννέα επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση μικρής έκτασης ζημιών στο πλοίο πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή