Φωτιά Ροδόπη: Ολονύκτια «μάχη» με τις φλόγες – Διάσπαρτες εστίες - Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

«Μάχη» να κατασβεστεί και το μέτωπο στις Σάπες Ροδόπης, όπου πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες
Φωτιά Ροδόπη: Ολονύκτια «μάχη» με τις φλόγες – Διάσπαρτες εστίες - Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις
1'

Ολονύκτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ του Σαββάτου (23/6) οι πυροσβεστικές δυνάμεις, για να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά στη Ροδόπη παραμένει καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 79 πυροσβέστες 5 πεζοπόρα τμήματα, 15 πυροσβεστικά οχήματα και 1 αεροσκάφος.

Να σημειωθεί πως, σε επιφυλακή βρίσκονται και σήμερα Κυριακή (23/7) οι Αρχές, λόγω πολύ αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Τη νύχτα του Σαββάτου οι δυνάμεις προσπάθησαν να κρατήσουν τη φωτιά στο βουνό και να μην πάει προς το χωριό. Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά δύο πυροσβέστες.

Μάλιστα εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής το οποίο τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασκητές Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή