Χαλκιδική: Αποκρουστικές εικόνες σε παραλία στην Ποτίδαια - SOS από τους κατοίκους

Απίστευτες εικόνες στη Χαλκιδική εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου. 
Χαλκιδική: Αποκρουστικές εικόνες σε παραλία στην Ποτίδαια - SOS από τους κατοίκους
voria.gr
2'

Εικόνες που δεν τιμούν την τουριστική φήμη της Χαλκιδικής αντικρίζουν κάτοικοι και τουρίστες σε παραλία στον οικισμό της Νέας Ποτίδαιας, στον δήμο Προποντίδας, στη Χαλκιδική.

Τόνοι ξεβρασμένων φυκιών έχουν δημιουργήσει σωρούς και μικρές χερσονήσους, δίνοντας στην περιοχή μια σεληνιακή όψη, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου voria.gr. Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες, μεταξύ αυτών και τουρίστες από το εξωτερικό, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτή την άσχημη κατάσταση, η οποία δυσκολεύει ακόμη και την πρόσβασή τους στη θάλασσα.

Δεκάδες ή και εκατοντάδες τόνοι φυκιών έχουν συσσωρευτεί σε σωρούς, τόσο κοντά στο κύμα όσο και πάνω στην παραλία, δημιουργώντας εμπόδια για τους λουόμενους που ψάχνουν χώρο για τις ομπρέλες τους.

Οι κάτοικοι έχουν απαυδήσει από την τραγική κατάσταση, που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες και συνεχώς επιδεινώνεται. Εκπέμπουν σήμα SOS, καθώς η εικόνα αυτή υποβαθμίζει την περιοχή στα μάτια των τουριστών. Η πανοραμική εικόνα που δημοσίευσε η Voria.gr αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος.

Ο δήμαρχος Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ανέφερε ότι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία χρησιμοποίησαν βαρέα μηχανήματα για να καθαρίσουν την παραλία μπροστά από τα δωμάτιά τους, μεταφέροντας τα φύκια σε άλλα σημεία.

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πόροι. Αν βρούμε τη χρηματοδότηση, θα τα συλλέξουμε και θα τα μεταφέρουμε για ανακύκλωση», δήλωσε ο κ. Καρράς στη Voria.gr. Τα αυτονόητα, βέβαια, ερωτήματα που γεννώνται είναι πώς ο κάθε ιδιώτης μπορεί να προχωρά σε αυτόβουλες παρεμβάσεις στον αιγιαλό, μισθώνοντας μπουλντόζες και εκσκαφείς, επιβαρύνοντας έτσι το ευαίσθητο οικοσύστημα μίας παραλίας, αλλά και πόσο υπέρογκο μπορεί να είναι αυτό το κόστος για τους ΟΤΑ, που δεν το αντέχουν τα ταμεία τους και χρειάζονται επιπρόσθετους πόρους, ώστε να απομακρύνουν και να διαχειριστούν ορθώς αυτά τα φύκη -ένα κόστος, βέβαια, που στον αντίποδα φαίνεται να... αντέχουν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή