Ύδρα: Αρνούνται κάθε σχέση με τη φωτιά του πευκοδάσους οι 13 συλληφθέντες

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του νοικιασμένου γιοτ με τους πελάτες από το Καζακστάν οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς

Ύδρα: Αρνούνται κάθε σχέση με τη φωτιά του πευκοδάσους οι 13 συλληφθέντες
YIANNIS.PANAGOPOULOS.EUROKINISSI.GR
2'

Τον δρόμο για τα κρατητήρια μέχρι να απολογηθούν πήραν το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου οι 13 συλληφθέντες για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ύδρα. Διώκονται πλέον για το κακούργημα του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο ενώ η απολογία τους θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του νοικιασμένου γιοτ με τους πελάτες από το Καζακστάν οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς μετά τη χθεσινή σύλληψή τους. Με ταχύ βήμα και τη στολή με το όνομα του γιοτ μπήκαν πέρασαν την πόρτα των δικαστηρίων Πειραιά.

Αρνούνται κάθε σχέση με τη φωτιά

Οι 13 συλληφθέντες αρνούνται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, με τους μάρτυρες όμως από τα παραπλέοντα σκάφη σε συνδυασμό με το στίγμα του σκάφους να έχουν άλλη άποψη.

Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε με βάση τις ενισχυμένες πρόνοιες του νέου Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα του εμπρησμού, καθώς την μέρα που μπήκε η φωτιά, υπήρχε συναγερμός επιπέδου 5 για την Αττική λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης. Την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή