Λάκης Γαβαλάς: «Δεν υπάρχουν Vip κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού» - «Είναι σκληρό»

Τη δική του οπτική για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, έδωσε ο Λάκης Γαβαλάς. «Δεν υπάρχουν Vip κελιά», τόνισε ο ίδιος.
Λάκης Γαβαλάς: «Δεν υπάρχουν Vip κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού» - «Είναι σκληρό»
1'

Ο Λάκης Γαβαλάς, σε δηλώσεις που παραχώρησε αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να κατεδαφιστούν εδώ και τώρα. Η ΓΑΔΑ και ο Άγιος Σάββας», είπε ο Λάκης Γαβαλάς στην τηλεόραση το Open.

«Στη ΓΑΔΑ έμεινα κι εγώ και η αδερφή μου με ανήλικο παιδί τότε για ενάμιση μήνα. Δεν υπάρχει κάτι πιο βρομερό και πιο χολέρα. Δεν είχαν χώρο οι φυλακές τότε», ανέφερε.

Για τα vip κελιά, απάντησε: «Είναι η πτέρυγα με λιγότερους κρατούμενους. Υπήρχε κελί για 8 άτομα και ήταν μέσα 20. Που είναι αυτό το vip κελί; Δεν υπάρχει. Και γιατί να μην έχει air condition; Να πεθάνουμε; Η φυλακή είναι ένα τρελό πράγμα. Πρέπει να σωφρονιστείς, η φυλακή δεν βάζει τον άνθρωπο να σωφρονιστεί. Πώς να τον κάνεις τον άλλον να σωφρονιστεί, όταν πρέπει να βλέπει εκεί μέσα ξυλοδαρμούς και ό,τι άλλο γίνεται. Με κάνετε και κεκεδίζω», πρόσθεσε.

«Όταν πας φυλακή είναι πολύ σκληρό, δεν θέλω να το περιπαίζουμε. Έχει μία έννοια που ανήκει στην κοινωνία μας. Όταν έχεις οικονομικό έγκλημα, με βάζεις με ανθρώπους που έχουν σκοτώσει; Εγώ σωφρονίστηκα από εμένα τον ίδιο, όμως δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι», τόνισε.

«Δεν πρέπει να έχει τον τίτλο “κύριος” ο Απόστολος Λύτρας. Έχει μπει σε διαδικασία τιμωρίας, ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν και θα δούμε τι θα γίνει με τους νόμους», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή