Νέα αποκάλυψη για τη φωτιά στην Ύδρα: Στάχτη το πευκοδάσος του νησιού

Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν σε παραπλέον σκάφος για τη φωτιά στην Ύδρα
Νέα αποκάλυψη για τη φωτιά στην Ύδρα: Στάχτη το πευκοδάσος του νησιού
1'

Πριν από την έναρξη της φωτιάς στην Ύδρα, η οποία είχε ως δραματικό αποτέλεσμα να καεί το πευκοδάσος του νησιού, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για 15 με 20 κρότους, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Υπενθυμίζεται πως πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από θαλαμηγό ανοιχτά της Ύδρας φαίνεται να προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά που έκαψε το καταπράσινο πευκοδάσος του νησιού.

Σύμφωνα με το Mega, δύο αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν σε παραπλέον σκάφος κατέθεσαν πως πριν από την έναρξη της φωτιάς άκουσαν περίπου 15-20 κρότους, χωρίς ωστόσο να δηλώσουν ρητώς ότι είδαν να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα.

Δύο μαρτυρίες αναφέρουν πως είδαν σκάφος, που άνηκε στη θαλαμηγό, να κινείται μεταξύ της ακτής και της θαλαμηγού, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης. Ακόμη, αναφέρεται πως είδαν στην άκρη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία λευκή κηλίδα στη θάλασσα, με την προέλευση αυτής να είναι άγνωστη.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους επιβάτες της θαλαμηγού ήταν και ένας ολιγάρχης του Καζακστάν, φίλος του πρώην προέδρου της χώρας, ιδιοκτήτης πετρελαϊκού κολοσσού, ενώ για το πρόσωπό του υπάρχουν αιχμές για ξέπλυμα χρήματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή