Τραγικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε πολλά νησιά εν μέσω της τουριστικής σεζόν

Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη και αρκετά άλλα νησιά παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις ΕΚΑΒ - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τραγικές ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε πολλά νησιά εν μέσω της τουριστικής σεζόν
1'

Σε τραγική κατάσταση είναι πολλά ελληνικά νησιά λόγω της έλλειψης ΕΚΑΒ εν μέσω του καλοκαιριού και με τον τουρισμό να έχει ήδη σημειώσει μεγάλη κινητικότητα.

Σε κάποια ελληνικά νησιά μάλιστα, υπάρχει μονάχα ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

«Δυστυχώς λόγω έλλειψης διασωστών οι οποίοι δεν επιθυμούν να πάνε να εργαστούν στα συγκεκριμένα νησιά, για λόγους καθαρά κόστους, υπάρχουν νησιά που έχουν ένα μόνο ασθενοφόρο στη βάρδια», είπε ο Απόστολος Δαμκάλης, εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚΑΒ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Για να καλυφθούν τα εν λόγω κενά, γίνονται μετακινήσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα σε νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς. Ταυτόχρονα, έχουν μετακινηθεί 11 μοτοσικλετιστές, οι οποίοι καλούνται να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σε Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη, δηλαδή σε ιδιαιτέρως τουριστικά νησιά, οι μοτοσικλετιστές έχουν ήδη ξεκινήσει να δρουν.

Σύμφωνα με το OPEN σε Καβάλα και Θάσο λείπουν συνολικά 22 διασώστες ενώ στην Κρήτη για να μπορέσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της περιόδου θα πρέπει να στελεχωθούν με 80 άτομα.

Τέλος, να αναφερθεί πως αναμένεται νέο νομοσχέδιο που θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ και θα το ενισχύσει τόσο με πληγώματα όσο και με εναέρια μέσα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή