Αυγή: Κατακραυγή στα social media για το κλείσιμο της

Με καυστικό τρόπο υποδέχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απόφαση για το κλείσιμο της Αυγής

Αυγή: Κατακραυγή στα social media για το κλείσιμο της
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Έντονες αντιδράσεις στον χώρο της αριστεράς προκάλεσε η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής.

Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφήνουν αιχμές στον Στέφανο Κασσελάκη για την εξέιλξη αυτή.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώην γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, Κώστα Πουλάκη, ο οποίος εξομοιώνει την απόφαση Κασσελάκη με την απόφαση της Χούντας των Συνταγματαρχών το 1967! «Την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Η Αυγή» την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024» ανέφερε.

Σε οξύ τόνο αντέδρασε και συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και γνωστός στιχουργός. «Κλείνει η καθημερινή Αυγή… Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό χρεοκοπία. Και ο Κασσελάκης λέει "λυπάμαι, δε θα πάρω μαύρα όπως κάνουν οι άλλοι. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να σταθεί σε αυτήν τη σάπια χώρα. Αλλά στο μέλλον θα λέμε ότι κάποιος κάποτε προσπάθησε» έγραψε σε ανάρτησή του.

Σε άναλογο ύφος, η γνωστή συγγραφέας Μάρω Δούκα αποδίδει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος για το κλείσιμο της Αυγής αλλά και στα αδιάφορα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κινδυνεύει το Κόκκινο, κινδυνεύει και η ημερήσια Αυγή... Ας είναι καλά οι αρχηγοί, οι υπεύθυνοι ας είμαστε καλά και εμείς οι αδιάφοροι» έγραψε στην ανάρτησή της.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τρίτης, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή» ότι αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας. Επιβεβαιώθηκε έτσι το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr νωρίτερα σήμερα, που αναφερόταν στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του εντύπου του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή