Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θρίλερ με την Ελληνίδα που συνέλαβαν οι Τούρκοι για διακίνηση μεταναστών

Ένα δημοσίευμα της Sabah έφερε διπλωματικό... πυρετό για την «Παρασκευή Γ.» την οποία δεν αναζητά ούτε η ίδια της η οικογένεια!
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Θρίλερ με την Ελληνίδα που συνέλαβαν οι Τούρκοι για διακίνηση μεταναστών
3'

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από το δημοσίευμα της Sabbah για τη σύλληψη μιας Ελληνίδας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ως μέλος «διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών» και το μυστήριο ολοένα και πυκνώνει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Ιουνίου, ωστόσο, εννέα ημέρες αργότερα οι ελληνικές διπλωματικές αρχές δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση από τις αντίστοιχες τουρκικές, ούτε από την ίδια τη συλληφθείσα, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει το Newsbomb.gr.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από τις τουρκικές αρχές, μετά τη δημοσιοποίησή του από την Sabah, ωστόσο η συλληφθείσα φέρεται να μην επιθυμεί καμία επαφή με ελληνική προξενική αρχή.

Η μυστηριώδης διακινήτρια «Παρασκευή Γ.»

Τα μόνα που είναι γνωστά για την ταυτότητα της Ελληνίδας, είναι πως λέγεται Παρασκευή Γκ. (ή Γ.). Αυτά ωστόσο προέρχονται από την πλευρά των Τούρκων καθώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η ίδια δεν επιθυμεί καμία επαφή με την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sabah, «Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Αεροδρομίου Sabiha Gökçen, που υπάγεται στη Διεύθυνση Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, συνέλαβαν την διεθνή διακινητή μεταναστών, Ελληνίδα υπήκοο Παρασκευή Γ. την πρώτη μέρα του Μπαϊράμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις του αεροδρομίου διαπίστωσαν επίσης ότι η αλλοδαπός υπήκοος Taimaa C., που έφτασε στην Τουρκία από τη Βηρυτό, και η Παρασκευή Γ., που έφτασε από την Αθήνα, συναντήθηκαν στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου».

Στο ίδιο δημοσίευμα, η εξέλιξη του περιστατικού και η σύλληψη της Ελληνίδας περιγράφεται ως εξής: «Η αστυνομία συνέλαβε τους υπόπτους αφού διαπίστωσε ότι οι δυο τους πήγαν μαζί στην τουαλέτα. Όπως έγινε γνωστό η επόμενη πτήση της Taimaa C. ήταν για Sharjah και η επόμενη πτήση την Παρασκευή Γ. για Στουτγάρδη της Γερμανίας. Η Taimaa C. είχε στην κατοχή της πλαστό διαβατήριο που είχε τα στοιχεία ταυτότητας του διακινητή Παρασκευή Γ. και εισιτήριο για την πτήση από Κωνσταντινούπολη για Στουτγάρδη».

Το πλαστό διαβατήριο στις τουαλέτες

Στην κατάθεσή της, η Taimaa C. ανέφερε ότι συναντήθηκε με την «Παρασκευή Γ.», την οποία γνώρισε και συμφώνησε μέσω Διαδικτύου, να πάει στη Γερμανία και πήρε το πλαστό διαβατήριο και το εισιτήριο στην τουαλέτα του αεροδρομίου.

«Η Taimaa C., που δεν είχε δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία και απελάθηκε, αντιμετωπίστηκε ως «ύποπτη» για το αδίκημα της πλαστογραφίας δημοσίων εγγράφων και ως θύμα για το αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης», καταλήγει η Sabah.

Το κινητό της «Παρασκευής Γ.» κατασχέθηκε και από τότε η τύχη της αγνοείται.

5.jpg

Τι αναφέρουν πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ στο Newsbomb.gr - Δεν την αναζητά ούτε η οικογένειά της!

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης πως κανένα μέλος της οικογένειας δεν έχει επικοινωνήσει ούτε με την πρεσβεία ούτε με κανένα επίσημο όργανο.

Μάλιστα, η ομίχλη που περιβάλλει την «Παρασκευή Γ.» πυκνώνει κι άλλο αντί να διαλύεται, καθώς το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει λάβει κανένα αίτημα μέχρι στιγμής.

Μάλιστα όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «Δεν την έχει αναζητήσει κανείς. Δεν μας έχει ενοχλήσει ούτε καν συγγενής της ούτε η ίδια της η μητέρα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή