Η Λέρος ασφυχτιά από τους μετανάστες - «Δεν αντέχουμε, να σταματήσουν οι ροές», λένε οι κάτοικοι

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες στη Λέρο.
Η Λέρος ασφυχτιά από τους μετανάστες - «Δεν αντέχουμε, να σταματήσουν οι ροές», λένε οι κάτοικοι
1'

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα με τις συνεχείς ροές μεταναστών στα ελληνικά νησιά, όπως στη Λέρο όπου η τοπική κοινωνία κάνει έκκληση να βρεθεί μια λύση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στον ALPHA, στην ελεγχόμενη κλειστή δομή του νησιού, βρίσκονται περίπου 1.500 μετανάστες και μάλιστα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των μεταναστών αποτελεί περίπου το 1/4 με 1/5 του πληθυσμού του νησιού και σαν να μην έφτανε αυτό οι ροές συνεχίζονται, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν χάσει την υπομονή τους.

«Δεν αντέχει κανέναν, όχι περισσότερους. Γιατί έρχονται αυτοί οι άνθρωποι; Να βρούνε τρόπο να σταματήσουν αυτές οι ροές», λένε οι ίδιοι.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν εντός της δομής και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτoι στο νησί κατά ομάδες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται, ένω συνηθισμένη είναι η εικόνα να χωρίζεται στα δύο η παραλία του Ξηροκάμπου όπου κάνουν μπάνιο στη μια πλευρά οι μετανάστες και από την άλλοι οι κάτοικοι και οι τουρίστες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή