Και στο Μάτι που θρηνεί ακόμα 104 νεκρούς, τα ακαθάριστα οικόπεδα θυμίζουν «πυριτιδαποθήκες»

Η σημερινή εικόνα στο Μάτι με τα ακαθάριστα οικόπεδα και τα «βουνά» από ξερόχορτα προκαλεί τρόμο στους κατοίκους
Και στο Μάτι που θρηνεί ακόμα 104 νεκρούς, τα ακαθάριστα οικόπεδα θυμίζουν «πυριτιδαποθήκες»
Alpha TV
2'

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν πολλά σημεία στο Μάτι με τα ακαθάριστα οικόπεδα της περιοχής να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς μοιάζουν με «πυριτιδαποθήκες», την ώρα που οι πυρκαγιές στη χώρα μας έχουν ήδη ξεκινήσει να δίνουν -δυστυχώς- ηχηρό «παρών».

Η σημερινή εικόνα στο Μάτι ξυπνά μνήμες στους κατοίκους από τη φονική πυρκαγιά και παράλληλα τρόμο για νέες φωτιές. Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, καταγγέλλει πως υπάρχουν πολλά σημεία με «βουνά» από ξερόχορτα, όπως «ήταν πριν από έξι χρόνια».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Μαραθώνα λέει πως «τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε να μαζέψουμε τα ξερά χόρτα» και ζητάει να δοθεί στον Δήμο μία ασφαλής έκταση, μακριά από τα σπίτια, για τη συγκέντρωσή τους.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Τσίρκας αναφέρει πως «δουλεύουμε πρωί και απόγευμα, υπάρχουν βάρδιες και το Σαββατοκύριακο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε».

Εικόνα εγκατάλειψης και στη Νέα Αρτάκη

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας, όπου χθες οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν τις φλόγες να απειλεί επικίνδυνα τα σπίτια τους. Αν οι φλόγες έφταναν στα «βουνά» από ξερά χόρτα, τότε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο πυρόσβεσης θα ήταν πολύ δύσκολο.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής, εξαγριωμένοι, κάνουν λόγο για «ενάμιση μέτρο ύψους» στο χορτάρι και «δεν υπάρχει κανένας να τα μαζέψει».

Η δήμαρχος της Χαλκίδας, Ελένη Βάκα αναφέρει πως «έχουμε πολλές αναποθέσεις κλαδιών. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τον κάθε έναν, για το πότε θα αφήσει κλαδιά έξω από το σπίτι του».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή