ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

Ιδιοκτήτρια κατασκήνωσης στο Γραμματικό: «Τα παιδιά δεν δηλητηριάστηκαν, κόλλησαν γαστρεντερίτιδα»

Όπως τονίζει η ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης στο Newsbomb.gr η απομάκρυνση των παιδιών οφείλεται σε συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση σε τροφική δηλητηρίαση»
1'

Συναγερμός σήμανε σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά από 6 έως 12 ετών, καθώς 61 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν έπειτα από τους εμετούς που έκαναν και τον υψηλό πυρετό που παρουσίασαν.

Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης, Μάγδα Αθητάκη, μιλώντας στο Newsbomb.gr τα εν λόγω συμπτώματα που παρουσίασαν τα παιδιά οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα η οποία οφείλεται σε επισκεπτήριο.

«Υπάρχει επίσημο έγγραφο από ασθενή που πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για ροταϊός, δηλαδή ιογενής γαστρεντερίτιδα. Είχαμε αποκλείσει από την αρχή την τροφική δηλητηρίαση διότι πάντοτε κάνουμε αναλύσεις στο φαγητό αλλά και το νερό», ανέφερε αρχικά η Μάγδα Αθητάκη.

«Η τελευταία ανάλυση ήταν 19 Ιουνίου. Έχω ISO και κρατάω δείγματα φαγητού, την επόμενη μέρα έστειλα στο Χημείο τα δείγματα. Βγήκε το αποτέλεσμα ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Έχει αποκλειστεί το θέμα της τροφικής δηλητηρίασης. Τα παιδιά που έφυγαν με γαστρεντερίτιδα ήταν 61 παιδιά. Στην κατασκήνωση αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδιά τα οποία πίνουν το ίδιο νερό που έπιναν και τα παιδιά που έφυγαν», τόνισε.

Η Μάγδα Αθητάκη υπογραμμίζει ότι το λάθος έγινε στο επισκεπτήριο που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.

«Το απόγευμα έγινε το επισκεπτήριο και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα των παιδιών», ανέφερε.

Δείτε τα έγγραφα από την ανάλυση του χημείου:

Σχετικές ειδήσεις