Κορυδαλλός: Ο ισοβίτης εκτελεστής είχε σκοτώσει 2χρονο παιδί μπροστά στον πατέρα του

Η φονική συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή 
Eurokinissi
1'

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο της φονικής συμπλοκής στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο θεωρείται ότι η σύγκρουση ξεκίνησε μεταξύ δύο ομάδων Αλβανών κρατουμένων στη Δ πτέρυγα που αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, επειδή όπως ισχυρίστηκαν είχε πολλή ζέστη.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε για τον βαρυποινίτη που δολοφόνησε τον συγκρατούμενό του, ότι στο παρελθόν είχε σκοτώσει ένα παιδί μόλις 2 ετών, μπροστά στον πατέρα του, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου και στη συνέχεια σκότωσε και τον πατέρα.

Πρόκειται για μία σοκαριστική υπόθεση, η οποία είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία, καθώς το άγριο φονικό έλαβε χώρα στην Καλαμάτα.

Ο δολοφονημένος ήταν καταδικασμένος για δύο δολοφονίες, καθώς είχε σκοτώσει επιχειρηματιά, ουσιαστικά για να τον ληστέψει, ενώ λήστεψε και χτύπησε με το όπλο στο κεφάλι μία ηλικιωμένη, η οποία τελικά κατέληξε.

Πρόκειται για σκληρούς βαρυποινίτες, ανθρώπους οι οποίοι δεν διστάζουν να σκοτώσουν, αφού, όπως λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης «όταν κάποιος παίρνει συμβολαιο θανάτου, σκοτώνει για πλάκα».

Η θερμοκρασία του κλιματιστικού φέρεται πως ήταν η αφορμή της συμπλοκής, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είπαν στους κρατούμενους να μπουν και πάλι στα κελιά τους, αρκετοί αντέδρασαν και ξεκίνησε ένταση.

Τότε, ένας ισοβίτης Αλβανός δεν δίστασε να αρπάξει ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και να δολοφονήσει έναν 35χρονο, τραυματίζοντας ακόμη έναν 45χρονο, ο οποίος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Οι αστυνομικοί έφτασαν στην ταυτοποίηση του Αλβανού από το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν και έτσι εκείνος ομολόγησε τι έκανε.