Ανατροπή με τη φωτιά στην Ύδρα: Η πυρκαγιά προκλήθηκε από την ακτή, όχι από τη θαλαμηγό

Τα βεγγαλικά από τα οποία προκλήθηκε η καταστροφική φωτιά στην Ύδρα φαίνεται να εκτοξεύθηκαν από την ακτή
3'

Τα βλέμματα των ερευνών εξακολουθούν να είναι στραμμένα στην Ύδρα και ειδικότερα στα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στο νησί, με αποτέλεσμα να καεί το πευκοδάσος.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, υπάρχει ανατροπή στο θρίλερ με τη φωτιά στην Ύδρα. Ειδικότερα, όλα έγιναν στην ακτή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκλήθηκε από τα βεγγαλικά που -μέχρι πρότινος- θεωρήθηκε ότι εκτοξεύθηκαν από τη θαλαμηγό.

«Βρέθηκαν 15 κροτίδες στην παραλία στην Ύδρα. Νέα διάσταση στην υπόθεση της πυρκαγιάς στην Ύδρα και την εμπλοκή των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη». Ο εντοπισμός, στη διάρκεια της δεύτερης συμπληρωματικής αυτοψίας, υπολειμμάτων τουλάχιστον 15 κροτίδων στην παραλία στην Ύδρα, στον χώρο εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς, δίνει μια διάσταση στην υπόθεση της θαλαμηγού στο όμορφο νησί στο Σαρωνικό», ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σε αυτές τις φωτογραφίες απεικονίζονται τα σημεία των υπολειμμάτων των κροτίδων. Αυτό το νέο εύρημα επιβεβαιώνει τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που άκουσαν ισάριθμους κρότους, αλλά δεν είδαν πυροτεχνήματα.

Συμπλήρωσε πως «σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο τις «γουρούνες» να χρησιμοποίησαν κάποιοι από τους νεαρούς επιβάτες της θαλαμηγού κι ύστερα το φουσκωτό σκάφος tender να έσπευσε προς βοήθειά τους στην αρχική προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Ωστόσο, παραμένει άγνωστο γιατί οι κροτίδες δεν βρέθηκαν στην πρώτη έρευνα της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, σημειώνονται οι αστοχίες από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν προχώρησε σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των επιβαινόντων της θαλαμηγού. Πιθανολογείται πως οι επιβαίνοντες ενδεχομένως θα είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την εκτόξευση βεγγαλικών και την έναρξη της φωτιάς».

Φωτιά στην Ύδρα: Θα μπορούσαν να ανακτηθούν τα διαγεγραμμένα βίντεο

Στο ενδεχόμενο να είχαν διαγραφεί τα συγκεκριμένα βίντεο, εκτιμάται πως το υλικό θα ήταν δυνατό να ανακτηθεί εάν είχαν σταλεί τα κινητά τηλέφωνα των επιβαινόντων της θαλαμηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι Αρχές άφησαν τους κροίσους του Καζακστάν να φύγουν για τη χώρα τους. Παράλληλα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι της Ύδρας.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, και εγγύηση 10.000 και 20.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς Πυροσβεστικής και Λιμενικού

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, με την έρευνα να επικεντρώνεται στα στελέχη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, η έρευνα θα επικεντρωθεί σε στελέχη του Λιμενικού, καθώς η θαλαμηγός «Περσεφόνη» είχε δέσει και σε άλλο λιμάνι της Ύδρας, όπου εκεί θα έπρεπε να δράσουν τα στελέχη του Λιμενικού και να διατάξουν την παραμονή της θαλαμηγού.

Ωστόσο, η θαλαμηγός έφτασε στη Βουλιαγμένη κι εκεί δεν ειδοποιήθηκε καμία από τις Αρχές, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αποχωρήσουν από τη χώρα μας και να γυρίσουν πίσω στο Καζακστάν.

Όσον αφορά την Πυροσβεστική, η αστοχία της αφορά τη μη ενημέρωση της εισαγγελίας όταν η θαλαμηγός «Περσεφόνη» έφτασε στη Βουλιαγμένη, ενώ ούτε διενεργήθηκε αυτοψία στο πλοίο.

Παράλληλα, ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στους επιβάτες της θαλαμηγού.

Σχετικές ειδήσεις