Η πρώτη νύχτα στο κρατητήριο για τον δημοσιογράφο που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του

Ο δημοσιογράφος πέρασε την πρώτη του νύχτα στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος της Ομονοίας, ενώ αύριο αναμένεται να λάβει χώρα η εκδίκαση του αυτοφώρου
Pixabay
4'

Σε άθλια κατάσταση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες προσώπων του περιβάλλοντός του, ο 45χρονος δημοσιογράφος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και για ξυλοδαρμό της συντρόφου του. Ο δημοσιογράφος πέρασε την πρώτη του νύχτα στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος της Ομονοίας, ενώ αύριο αναμένεται να λάβει χώρα η εκδίκαση του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, πρόσωπα απ’ το περιβάλλον του δημοσιογράφου αναφέρουν ότι «έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Η ζωή του έχει καταστραφεί και ξέρει πως μετά από αυτή την περιπέτεια είναι δύσκολο να ξαναβρεί δουλειά».

Υπενθυμίζεται ότι τον δημοσιογράφο βαραίνει και η υποψία ότι να έχει -πιθανότατα- χτυπήσει στο παρελθόν και την εν διαστάσει σύζυγο του.

«Το όριό σου να είναι η αξιοπρέπεια και όταν νιώσεις πως πηγαίνουν να σ’ τη μειώσουν, να τους τερματίζεις». Αυτά έγραφε στο facebook η 36χρονη εν διαστάσει σύζυγος του 45χρονου, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση της στους αστυνομικούς το μεσημέρι της Τρίτης είχε αναφέρει πως στο παρελθόν είχε δεχτεί κάποιες κακοποιητικές συμπεριφορές τις οποίες όμως δεν είχε καταγγείλει, πως έλαβε απειλητικά μηνύματα κι εκείνη το βράδυ του ξυλοδαρμού, πως ήθελε κουμπί πανικού αλλά πως η ίδια δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη.

«Η 30χρονη ποτέ δεν τον χτύπησε»

Ένας από τους πιο στενούς συγγενείς της 30χρονης γυναίκας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αποκαλύπτοντας πως το θύμα βρισκόταν σε τέτοιο σοκ τα πρώτα 24ωρα που κρυβόταν ακόμα και από τους δικούς της ανθρώπους για να μην την δουν χτυπημένη.

«Ήταν χτυπημένη 2 μέρες πριν αλλά μας απέφευγε. Έμενε σε μια φίλη της προφανώς, για να μην την δούμε σε αυτή την κατάσταση. Με τον δράστη είχαν σχέση λίγο καιρό, κάποιους μήνες. Η κοπέλα είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, είναι μαύρο χάλι. Είναι χτυπημένη σε όλο το κεφάλι», είπε.

Ο δημοσιογράφος επιμένει ακόμα και σήμερα μέσα από το κρατητήριο πως δέχτηκε χτυπήματα από την καταγγέλλουσα τα οποία μάλιστα του προκάλεσαν και αιμορραγία στο αριστερό αυτί. Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα οι αξιωματικοί ζήτησαν να εξεταστεί κι εκείνος από ιατροδικαστή για να εξακριβωθούν τα όσα ισχυρίζεται.

«Με χτύπησε στο στήθος μου με τις παλάμες της. Με χαστούκισε πολλές φορές στο πρόσωπο με συνέπεια την πρόκληση αιμορραγίας στο αριστερό του αυτί», ανέφερε ο 45χρονος.

Το μόνο σίγουρο είναι η ύπαρξη μηνυμάτων που έστελνε εκείνος στην σύντροφο του και τα οποία έχουν συμπεριληφθεί ήδη στην δικογραφία.

«Μετά τον ξυλοδαρμό της, την έψαχνε μέχρι και κάτω από το σπίτι της, την απειλούσε. Μακάρι να μπορέσει να συνέλθει γρήγορα από όλο αυτό. Προς το παρόν, η ίδια έχει απομονωθεί και έχει αλλάξει ακόμα και σπίτι μέχρι να κλείσουν οι πληγές της», ανέφερε συγγενής της 30χρονης.

Τι γράφει το βιβλίο συμβάντων του ΚΑΤ

Το φως της δημοσιότητας είδε για πρώτη φορά το βιβλίο συμβάντων του ΚΑΤ για τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγωγή της 30χρονης είναι καταχωρισμένη στο βιβλίο συμβάντων με την υποσημείωση «ξυλοδαρμός» κι αυτό γιατί η ίδια η γυναίκα το αποκάλυψε στους γιατρούς.

Στο βιβλίο συμβάντων του ΚΑΤ αναφέρεται πως η 30χρονη παρουσίαζε διαταραχή σύγκλισης γνάθου και καλή διάνοιξη στόματος. Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο γνώριζε για την κακοποίηση αλλά οι γιατροί που την εξέτασαν δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν επί τόπου τις αρχές, όπως άλλωστε είχε κάνει ο συνάδελφος τους στην υπόθεση Λύτρα πριν μία βδομάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος παραδέχεται πως ίσως στην προκειμένη περίπτωση να υπήρξε αστοχία από πλευράς γιατρού αλλά επισημαίνει πως δεν θα πρέπει να μπαίνει σε σύγκριση ο ιδιωτικός με τον δημόσιο τομέα εκεί όπου οι εφημερίες καθημερινά θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

«Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της»

Στενό συγγενικό πρόσωπο του θύματος ανέφερε πως η 30χρονη έχει βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. «Είναι συνέχεια μαζί μου, σαν μικρό παιδί που μαζεύεται στην αγκαλιά των δικών του. Η κοπέλα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Είναι σε κατάσταση σοκ και αποφεύγουμε να της μιλάμε για αυτό το θέμα», είπε και συνέχισε:

«Αυτά που λέει η άλλη πλευρά, ότι τάχα εκείνη τον χτύπησε πρώτη, δεν ισχύουν. Δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι σε άλλον άνθρωπο. Τέτοιος άνθρωπος είναι».

Σχετικές ειδήσεις